Săptămâna Franciscană: Viața de fraternitate (31 iulie)

„Domnul mi-a dat frați!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Tema celei de-a treia zile din cadrul săptămânii franciscane, temă prezentată de fr. Daniel Cosmin Constantin, a fost una foarte specială: viața de fraternitate. Și în acest spirit fratern am continuat și astăzi să sărbătorim, de data aceasta fiind vorba de aniversarul profesiunii solemne a fraților Daniel Cosmin, Anton și Irimia.

Fraternitatea reprezintă o mărturisire a adevăratei noastre identități. Primul care introduce acest principiu, acest mod de a trăi, este Cristos. Sfântul Francisc, prin intermediul unei intuiții geniale, va repropune această identitate a primilor ucenici.

Fraternitatea este, în primul rând, un dar, un dar care are ca lege universală iubirea. Sfântul Francisc și-a dorit ca frații să guste din această bogăție extraordinară, care este fraternitatea. Este important să cultivăm convingerea că suntem o fraternitate de discipoli ai lui Isus. Viața de fraternitate se bazează foarte mult pe încredințare.

Fraternitatea este prima noastră pastorală în mijlocul lumii. Ea este o valoare care trebuie descoperită și hrănită zi de zi. De asemenea, fraternitatea este o nouă familie, în care suntem chemați să fim tată și mamă pentru ceilalți frați.

Să nu încetăm niciodată să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru fraternitate, pentru frații pe care, nu noi i-am ales, ci pe care Domnul ni i-a dăruit.  

Fr. Octavian Vacaru, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.