Săptămâna Franciscană: Castitatea (30 iulie)

Cast pentru a fi liber și liber pentru a fi cast!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Am ales acest titlu pentru rândurile care urmează, deoarece reflectă plinătatea celei de-a doua zile a săptămânii franciscane pe care o trăim la Onești, zi în care l-am însoțit cu rugăciunea noastră pe fr. Lucian care a aniversat 8 ani de profesiune solemnă. Tema acestei zile a fost prezentată de fr. Leon Budău.

Castitatea este un dar al lui Dumnezeu care îi face liberi pe aceia care se lasă transformați de Duhul Sfânt. În acest mod, castitatea consacrată devine experiență de bucurie și libertate, după cum afirmă Constituțiile O.F.M. Cap.

Asistăm tot mai mult la o cultură a provizoriului, în care suntem încercați zilnic, și ni se cere un răspuns continuu în alegerile noastre. Și ce răspuns mai bun îi putem oferi lui Dumnezeu, cel care ne cheamă, decât răspunsul fidelității față de promisiunile făcute lui? 

Este adevărat că nu este ușor, dar, găsind un echilibru, asemenea sfântului Francisc, ne va conduce la adevărata bucurie și libertate despre care le vorbea papa Francisc seminariștilor, novicilor și novicelor în ziua de 6 iulie a.c.   

Plini de încredere și optimism, ne rugăm lui Dumnezeu împreună cu fericitul Ioan Paul al II-lea: „Doamne, primește-mă așa cum sunt, cu defectele mele, cu lipsurile mele, dar fă-mă să devin așa cum dorești tu!”

Fr. Maximilian Văcaru, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.