Prezentare

Conventul „Ss. Îngeri Păzitori” din Târgu-Lăpuș este cel mai nou convent al Custodiei „Fericitul Ieremia” din România. După o colaborare de un an cu fraternitatea din Sighetu Marmației, pr. Silviu Hodiș, parohul Bisericii Greco-Catolice „Buna-Vestire” din localitate, a solicitat prezența permanentă a fraților capucini pe teritoriul parohiei sale.

Inaugurarea oficială a prezenței capucine la Târgu-Lăpuș coincide cu ziua de 14 octombrie 2012, în care PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, a binecuvântat așezământul în care își desfășoara activitatea frații capucini.

În ziua de 23 martie 2014, PS Florentin Crihălmeanu a binecuvântat conventul propriu-zis al fraților capucini din Târgu-Lăpuș, precum și locul în care se va ridica biserica mănăstirii, eveniment la care au participat numeroși preoți și credincioși laici.

Frații capucini prezenți la Târgu-Lăpuș își exercită ministerul pastoral în Parohia „Buna-Vestire”, în colaborare cu pr. paroh, Silviu Hodiș, aducând o considerabilă contribuție la celebrarea sfintei Liturghii. Se bucură de o simpatie deosebită din partea credincioșilor, care îi simt, într-adevăr, ca frați ai poporului, așa cum au fost cunoscuți capucinii în momentul apariției Ordinului.

Duminică, 1 sept. 2019, a avut loc sfințirea bisericii și consacrarea altarului bisericii închinată Fericiților Episcopi greco-catolici martiri pentru credință beatificați la 2 iunie 2019 de către Sfântul Părinte Francisc, la Blaj.

 

Program liturgic:

În timpul săptămânii: 07.30 – Sfânta liturghie;
18.30 – Vecernie și Sfântul rozariu
Duminica și sărbători: 08.30 – Sfânta liturghie;
18.30 –
Vecernie și Sfântul rozariu

Fraternitate

Fr. Cristinel Ghiurca – guardian și economul Custodiei
Fr. Albert Iștoc – vice-guardian
Fr. Alois Bulai – econom

Frații Minori Capucini
Conventul „Ss. Îngeri Păzitori”
Str. Stadionului nr. 80A – 435600 Târgu-Lăpuș (MM)