Prezentare

Construit în anul 2005, în localitatea Roman, jud. Neamț, Conventul „Sf. Padre Pio” funcționează ca și casă de studentat pentru frații care se pregătesc pentru profesiunea solemnă în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini și, totodată, pentru sfânta preoție.

În această perioadă frații, după normele date de Biserică, se pregătesc pentru ordinele sacre, dar ținând cont și de caracterul fraternității noastre.În afară de disciplinele de filosofie și teologie pe care le studiază în cadrul Institutului Teologic Franciscan din localitate, fiecare frate, după propriile capacități, în decursul întregii perioade de formare, se angajează în mod special în fapte de apostolat, ținând cont de necesitățile pastorale ale timpurilor noastre.

Conventul a fost inaugurat în mod solemn la data de 23 septembrie 2006 de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași, în prezența a numeroși oaspeți și cu o impresionantă participare a comunității romașcane, prilej cu care s-a celebrat și primul hram al acestui așezământ închinat sfântului Padre Pio.

 

Fraternitatea desfășoară o intensă și rodnică activitate de apostolat în colaborare strânsă cu Parohia „Isus Bunul Păstor” din localitate, și nu numai, concretizată prin slujirea sacramentului reconcilierii, serviciul liturgic al celebrărilor, recitarea liturgiei orelor cu credincioșii, precum și alte inițiative pastorale.

Asistența Ordinului Franciscan Secular din Roman se numără printre activitățile specifice ale fraternității noastre, care, prin grija fratelui Alois Ciuraru, se întrunește de două ori pe lună pentru momente de rugăciune și de formare.

În cea de-a doua zi de marți a fiecărei luni, conventul găzduiește Grupul de rugăciune „Padre Pio”, un grup care dorește să cunoască mai bine spiritualitatea sfântului Padre Pio și se reunește în rugăciune, fiind asistat de fratele Lucian Dămoc.

Fraternitate

Fr. Alois Ciuraru guardian și asistent OFS
Fr. Silvestru Budău vice-guardian
Fr. Lucian Dămoc responsabil cu aspiranții și cu grupul Padre Pio

Studenți:

Fr. Alexandru Gabriel Călărașu

Frații Minori Capucini
Conventul „Sfântul Padre Pio”
Str. Sucedava nr. 7 Bis – 611062 Roman (NT)

(+40) 233 744559