Prezentare

Prezența fraților capucini la Slobozia (jud. Ialomița) reprezintă răspunsul la cererea venită din partea Arhiepiscopiei de București de a păstori comunitatea catolică din această localitate, cerere formulată în luna iulie a anului 2012.

Astfel, la data de 1 septembrie 2012, se constituia fraternitatea din Slobozia, prilej cu care a fost instalat și noul paroh.

Este a doua comunitate a fraților capucini în Arhidieceza de București, având ca scop principal pastorația credincioșilor catolici din Slobozia și din Urziceni, prin mărturisirea credinței catolice în sânul unei comunități majoritar ortodoxe.

În cadrul parohiei funcționează un oratoriu care, prin diferitele activități propuse, se îngrijește de formarea tinerilor și a copiilor, în colaborare cu Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea din localitate, dar și cu participarea cercetașilor scoutiști veniți cu regularitate din București, Bacău sau Iași.

Totodată, în cadrul parohiei se organizeaza cursuri de formare pentru familii, în colaborare cu alți preoți din Arhidieceză și din Dieceza de Iași, la care participă un număr frumos de credincioși.

Nu în ultimul rând, printre activitățile acestei comunități se numără și Asociația Caritas, care se îngrijește de asistența celor săraci.

Fraternitate

Fr. Mihail Vacaru – guardian și paroh
Fr. Vicențiu Bejan vice-guardian și colaborator parohial și la oratoriu
Fr. Adrian Cojoc – vicar parohial și responsabil cu oratoriul

Frații Minori Capucini
Parohia „Preasfânta Inimă a lui Isus”
Str. Ana Ipătescu nr. 22 – 920043 Slobozia (IL)

(+40) 243 233787