Săptămâna Franciscană: Rugăciunea franciscană (29 iulie)

Francisc, un OM devenit rugăciune

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În prima zi a „Săptămânii Franciscane”, aflată la prima ediție, fr. Marian Mihai Hușanu ne-a lansat provocarea de a ne aminti de rugăciunea franciscană, pornind de la textul Francisc nu era atât un om care se ruga, dar un om devenit el însuși rugăciune.

Această prezentare a început cu un pasaj din „Florilegiul Sfântului Francisc”, prin care s-a dorit să se evidențieze cum se ruga Sfântul Francisc, atrăgând, prin exemplul său, și pe alții la rugăciune. 

După acest moment, fr. Marian a prezentat câteva pasaje luate din Constituțiile Ordinului nostru, din Scrierile Sfântului Francisc dar și din anumite scrisori ale Ministrului general adresate fraților capucini, toate aceste pasaje făcând referință la rugăciunea franciscană.

În cursul după-amiezii am trăit un moment fratern de împărtășire cu privire la tema acestei zile, moment în care fiecare s-a putut îmbogăți din experiența celorlalți frați. Ideea predominantă a fost aceea a naturaleții și a simplității cu care Sfântul Francisc se așeza în rugăciune înaintea lui Dumnezeu. Totodată, s-a insistat și asupra faptului că, asemenea lui Francisc, fiecare urmaș al său este chemat să se angajeze pe acest drum zilnic de apropiere de Dumnezeu pentru a dobândi duhul rugăciunii.

Această zi s-a încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de părintele custode, Leon Budău, care a salutat inițiativa acestei săptămâni de aprofundare a spiritualității franciscane și ne-a îndemnat pe toți la o urmare cât mai fidelă a Sfântului Francisc.

Fr. Eduard Laurențiu Imbrea, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.