Onești, 29 iulie-3 august: „Săptămâna Franciscană”

„Săptămâna Franciscană” la Onești

În perioada 29 iulie-3 august 2013, la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și activitate ecumenică „Domus Mariae” din Onești, se desfășoară prima ediție a „Săptămânii Franciscane”.

Această perioadă de aprofundare a specificului vieții franciscane este destinată fraților capucini aparținând Custodiei „Fericitul Ieremia” din România, și cuprinde, pe lângă o intensă experiență de viață fraternă și de inter-relaționare, dezbaterea unor teme tipic franciscane, precum rugăciunea franciscană, viața de fraternitate și sfaturile evanghelice.

Inițiativa se află într-un stadiu incipient, care se dorește repetat până într-acolo în a ajunge tradiție în rândul fraților capucini din România, intenționându-se o implementare anuală a acestui timp de întâlnire fraternă.

Invocăm binecuvântarea sfântului Francisc de Assisi și a fericitului Ieremia asupra tuturor participanților, pentru ca, împreună, să descoperim tot mai mult intenția originală a fondatorului nostru și, cu ajutorul lui Dumnezeu, să putem și să o înfăptuim. 

Fr. Lucian Iosif Dumea, O.F.M.Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.