Zile de comuniune și rugăciune pentru Parohia „Sfântul Anton de Padova” din Urziceni

Zile de comuniune și rugăciune în familie

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 6-8 septembrie 2013,  Parohia „Sfantul Anton de Padova” din Urziceni, la inițiativa Părintelui Paroh Romeo Horvat, a organizat o întâlnire a familiilor, la Complexul din Săticu de Sus, județul Argeș. Cu acest prilej au avut loc momente de socializare, de comuniune și rugăciune în comun. 

Familiile prezente au avut prilejul să se cunoască mai bine, să împărtășească din experiențele proprii, să facă schimb de impresii, să realizeze împreună valoarea familiei creștine în planul lui Dumnezeu.

În prima zi, vineri, a avut loc familiarizarea cu locația si cu membrii familiilor prezente. Seara s-a încheiat cu un superb foc de tabără, unde adunați împreună s-au împărtășit experiențe, s-au legat prietenii și s-a creat astfel o atmosferă prietenoasă și destinsă.

Sâmbătă, 7 septembrie, după Sfânta Liturghie, întregul grup – părinți copii și bunici – a participat la drumeția până la poalele muntelui Piatra Craiului. A fost o experiență plăcută, deși obositoare, care a demonstrat că pentru a admira splendoarea Creației lui Dumnezeu este nevoie de trudă, perseverență, determinare și forță. Această lecție a fost aplicată apoi de pr. Romeo și în viața cotidiană: pentru a ajunge la splendoarea comuniunii cu Tatăl trebuie să parcurgi un drum nu ușor, să nu abandonezi pe drum nici un membru al familiei, al comunității, să dai o mână de ajutor partenerului de drum, să renunți la comfortul propriu și să fii perseverent, să nu abandonezi, să speri, să crezi și să faci toate acestea cu mare iubire.

Duminică, 8 septembrie, zi închinată Preasfintei Fecioare Maria, după Sfânta Liturghie în care fiecare a adus un prinos de mulțumire pentru momentele de har și rugăciune petrecute împreună, fiecare a pornit spre casă, purtând în suflet experiența trăită pe parcursul acestor zile, mai conștienți de rolul și importanța familiei creștine în planul lui Dumnezeu, în comunitate și în Biserică. 

Comunitatea din Urziceni

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.