02 octombrie: Sfinții Îngeri Păzitori

Înger, îngerașul meu …

Îngerul păzitor, acest prieten pe care nu îl vedem, are,  asupra vieții noastre, o responsabilitate pe care nici nu ne-o putem imagina. Îngerul păzitor este cel care are datoria de a-i prezenta lui Dumnezeu actele noastre de adorație, propunerile și dorințele noastre bune. El veghează cu atenție asupra persoanei noastre și, ca un trimis al Cerului, prin intermediul inspirațiilor bune, ne transmite care este dorința lui Dumnezeu cu privire la noi. El vede tot timpul chipul lui Dumnezeu, de al cărui tron nu se dezlipește niciodată, chiar dacă se află în slujba oamenilor, deoarece iubirea care îl mistuie și ascultarea pe care o practică sunt inseparabile. 

Și după această viață tot îngerul păzitor ne va primi la porțile Purgatorului, ne va introduce în Patria fericită. Să-l iubim, să-l invocăm și să-l respectăm pe îngerul nostru păzitor. Să-l respectăm comportându-ne întotdeauna înaintea lui ca și cum am fi în fața unui personaj care are sarcina de a-i prezenta Regelui ceea ce facem.

Când ne simțim triști să îl invocăm, pentru ca el să ne aducă o rază de lumină, o scânteie de bucurie pură, pe care numai un înger o poate aduce. Alergarea noastră către ei nu va fi niciodată zadarnică. Prietenii adevărați sunt considerați de Duhul Sfânt ca o adevărată comoară, iar în lume sunt puțini prietenii adevărați. De cele mai multe ori aceștia trădează și se îndepărtează în momentele de dificultate. Dar îngerul nostru păzitor este adevăratul prieten care ia parte în mod activ la bucuriile și durerile noastre și, în timp ce desfășoară acțiunea sa de a împiedica tot ceea ce face rău trupului și sufletului nostru, ne ajută să cucerim tot ceea ce este bine pentru noi.

Să nu-l uităm, așadar, pe cel care stă la dreapta noastră ca un păzitor. Să nu ne zgârcim în a-i acorda încredere, să îi dăm însărcinările cele mai delicate și mai importante. Să ne rugăm lui și să-i mulțumim pentru serviciile pe care ni le face gratuit. Să-i învățăm pe copiii noștri să se roage îngerului lor păzitor și să le încredințăm lor paza Bisericii, a sfântului Părinte, a tuturor familiilor și instituțiilor. El este mereu, zi și noapte, alături de tine. De aceea, în timpul zilei, cu tot elanul inimii, adresează-i în mod frecvent un gând de afecțiune și de recunoștință. 

Articol preluat de pe www.angelibuoni.it
Traducere: Fr. Daniel Cosmin Constantin, O.F.M. Cap.  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.