Roman, 23 septembrie 2013: Hramul conventului „Sfântul Padre Pio”

Hramul conventului „Sfântul Padre Pio” 

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 23 septembrie 2013, comunitatea fraților minori capucini din Roman a celebrat hramul conventului „Sfântul Padre Pio”.

Sfânta Liturghie, la care au participat preoți din Roman și din împrejurimi, s-a celebrat în biserica parohială „Isus Bunul Păstor”, fiind prezidată de pr. Ionel Roșu. În cuvântul rostit de pr. Leon Budău, custodele fraților capucini din România, au fost evidențiate mai multe aspecte ale vieții sfântului Pio, printre care se remarcă rugăciunea intensă, munca asiduă în îngrijirea sufletelor prin sacramentul spovezii și direcțiunea spirituală. Totodată, părintele Leon a subliniat faptul că Padre Pio acorda o atenție deosebită familiei, opunându-se cu desăvârșire divorțului, pe care îl considera ca un „pașaport către iad”.

Promotor al păcii și al bunei înțelegeri între oameni, sfântul Pio din Pietrelcina este un model de sfințenie al zilelor noastre, un exemplu și un mijlocitor în drumul nostru de credință. Fie ca prin mijlocirea lui să ne putem apropia tot mai mult de Dumnezeu.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.