Tranzitul sfântului Francisc

Tranzitul sfântului Francisc

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În seara de 3 octombrie 2015, în cripta Sanctuarului „Fericitul Ieremia” din Onești, cu începere de la ora 21.00, a avut loc celebrarea Tranzitului Sfântului Francisc de Assisi, care se celebrează în lumea întreagă în orice comunitate franciscană.        

Celebrarea trecerii din această lume în brațele larg deschise ale Tatălui ceresc a Sfântului nostru Părinte Francisc, la care au participat, alături de frații capucini, și frații franciscani conventuali din Tg. Trotuș, surorile franciscane din Satu Nou, terțiarii și tinerii franciscani din Onești, alți credincioși, ca și seminariștii Liceului nostru, a cuprins trei momente:         

– momentul narativ, în care s-a redat pe scurt viața Seraficului Părinte;

– momentul dramatic, în care seminariștii au transpus într-o scenetă ultimele ore din viața sfântului;

– momentul liturgic, în care s-au proclamat lecturile liturgice ale tranzitului (Fil 3,7-11,  Ps 142, secvența „Coboară noaptea pe-ntregul pământ…” și In 13,1-5). După proclamarea Evangheliei a urmat o scurtă omilie a celebrantului, fr. Albert Goșman, urmată de citirea Scrisorii fratelui Elia, prin care Ministrul General al Franciscanilor din acel timp anunța fraților răspândiți prin lume moartea întemeietorului. A urmat apoi rugăciunea Tatăl nostru, salutul păcii schimbat între participanți și actul de încredințare a celor prezenți, a tuturor franciscanilor și a întregului popor creștin, ocrotirii Seraficului Părinte, și la sfârșit binecuvântarea finală.             

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.