Hirotonire diaconală fr. Eduard Imbrea

„Primește evanghelia lui Cristos al cărui crainic ai devenit: ia aminte ca ceea ce citești să crezi, ceea ce crezi să predici, ceea ce predici să practici!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Astăzi, 4 octombrie, în sărbătoarea Sfântului Francisc de Asissi, la Institutul Teologic Franciscan din Roman a avut loc hirotonirea diaconală a fratelui Imbrea Eduard-Laurențiu împreună cu opt frați conventuali. Această celebrare a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, în prezența a numeroși preoți, persoane consacrate, rude și apropiați ai noilor diaconi.     

„M-ai sedus, Doamne, și eu m-am lăsat sedus” (Ier 20,7). Cu aceste cuvinte Preasfințitul Aurel a început celebrarea, îndemnându-i pe candidați să-și însușească tot mai mult sentimentele lui Cristos și să devină o imagine vie a prezenței Sale în lume, să primească evanghelia lui Cristos ai cărui crainici au devenit, să fie în lumea de astăzi purtători de pace, spunând împreună cu apostolul Ioan: „Pace vouă! Așa cum m-a trimis Tatăl, așa vă trimit și eu pe voi” (In 20,21). 

Bunul Dumnezeu, Sfântul Francisc de Asissi și Măicuța Noastră să-i călăuzească pe acești frați pe drumul slujirii și al dăruirii totale, să înainteze zi de zi în cunoașterea și în imitarea aceluia care le este pace, înțelepciune și bunătate.       

Fr. Adrian Cojoc, OFMCap 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.