Târgu-Lăpuș: Sfințirea Mănăstirii „Sfinții Îngeri Păzitori” a fraților capucini și deschiderea Anului Credinței în Parohia „Buna Vestire”

Sfințirea Mănăstirii „Sfinții Îngeri Păzitori” a Fraților Minori Capucini și deschiderea „Anului Credinței” în Parohia „Buna Vestire” din Târgu Lăpuș

În dimineața zilei de duminică, 14 octombrie 2012, Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla, în prezența confraților capucini veniți de la Onești, Roman și Sighetu Marmației, a Părintelui Custode, fr. Leon Budău, a unor preoți din împrejurimi și a oaspeților veniți de la Roman, Sighet și Cluj, a sfințit Mănăstirea „Sfinții Îngeri Păzitori” (str. Crișan nr. 3, Tg. Lăpuș). În cuvântul său de îndrumare de la sfârșitul ritului, Preasfinția Sa, după ce le-a mulțumit viețuitorilor mănăstirii și fraților capucini pentru disponibilitatea de a veni să-și desfășoare apostolatul la Tg. Lăpuș, i-a îndemnat să fie adevărate exemple de credință pentru credincioși și modele viabile pentru tânăra generație.

A urmat apoi procesiunea pe străzile orașului până la Biserica parohială, de la a cărei sfințire s-a împlinit un an.

Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, la care au participat credincioșii Parohiei și numeroși oaspeți, printre care s-au numărat și autoritățile civile, a început prin întonarea imnului arhieresc de primire: „Pe Stăpânul și Arhiereul nostru” și a continuat într-o atmosferă de îndreptățită sărbătoare. În cuvântul său de îndrumare, Preasfințitul Florentin a dat citire scrisorii pastorale „Credința noastră este viața noastră”, dedicată deschiderii Anului Credinței la nivel parohial, după ce pe 11 octombrie acesta s-a deschis oficial la nivel eparhial în catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj. Reluând îndemnurile Sf. Părinte, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să devină exemple vii de credință mai ales în viața de familie, dar și în societate, acolo unde își desfășoară activitatea.

La sfârșitul sfintei și dumnezeieștii Liturghii, Pr. Leon Budău i-a oferit în dar Preasfințitului Florentin o relicvă cu moaștele Fericitului Ieremia Valahul, patronul spiritual al capucinilor români, iar episcopul i-a dăruit Custodelui o statuie a sf. Francisc din Assisi, Întemeietorul Familiei franciscane.

Sărbătoarea a continuat, conform tradiției, cu o agapă fraternă, la care cei prezenți au gustat din bucatele pregătite de către doamnele din parohie.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.