Proiect Vocațional 2012-2013: Prima întâlnire

Pastorala Vocațională 2012 – 2013

Preaînalte și gloriosule Dumnezeu,
luminează întunericul inimii mele,
dăruiește-mi credință dreaptă,
speranță convinsă, iubire perfectă,
înțelepciune și cunoaștere,
Doamne, ca să îndeplinesc Sfânta poruncă a Ta. Amin.

 Pace și bine!

Cu ajutorul Domnului am început și în acest an programul propus pentru Proiectul vocațional, Proiect care a ajuns la cel de al patrulea an și pentru acest lucru îi mulțumim lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Francisc și al Fericitului Ieremia, patronii spirituali ai acestui proiect.

Prima întâlnire din acest an a avut loc în zilele de 26 – 28 octombrie, la Onești, în Mănăstirea Fericitul Ieremia, unde este și centru vocațional al Custodiei noastre. La această primă întâlnire au participat 8 tineri. Cuvântul de deschidere i-a aparținut Părintelui Leon Budău, Custode al fraților capucini din România, care a explicat cum a luat ființă acest proiect și care este scopul acestor întâlniri: un ajutor pentru tinerii care vor să descopere care este planul și misiunea lui Dumnezeu cu ei. Părintele Leon a amintit că prima chemare pentru orice om este chemarea la viață, scoțând în evidență cele două vocații specifice în Biserică; vocația la Căsătorie și vocația la Viața Consacrată, insistând asupra egalității în demnitate și valoare în ochii lui Dumnezeu. După această introducere am plecat la Roman, la Mănăstirea Sfântul Padre Pio, care este casă de formare pentru studenții noștri, iar împreună cu ei am petrecut zilele de 27 și 28. Fratele Ieremia, unul dintre studenți, a împărtășit cu grupul de tineri experiența sa de frate și drumul său vocațional. Ultimul moment de formare a avut ca temă creșterea lui Isus, oprindu-ne asupra aspectelor pe care a trebuit și Isus să le înfrunte, ca și om, în creșterea sa umană, spirituală și vocațională.

Mulțumim tinerilor pentru aceste zile petrecute împreună, într-un spirit fratern și îi așteptăm pe ei dar și pe alții la următoarea întâlnire din 23 – 25 noiembrie, la Onești începând cu ora 13.

Pace și bine!

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.