Roman: Hirotonire diaconală

Hirotonire diaconală

În ziua de 4 octombrie 2012, în solemnitatea Sfântului Francisc de Assisi, la Institutul Teologic Franciscan din Roman au fost hirotoniți diaconi 20 de tineri, prin impunerea mîinilor și rugăciunea de consacrare a PS Petru Gherghel, episcop de Iași. Printre ei se numără și trei confrați de-ai noștri: fr. Daniel Cosmin Constantin (Buzău – BZ), fr. Anton Tancău (Lespezi – BC) și fr. Irimia Bejan (Galbeni – BC).

„Sfântul Francisc – a spus PS Petru, în cuvântul de introducere la sfânta Liturghie – și-a părăsit casa, s-a lepădat de moștenire. Lipsit și sărac, s-a făcut tuturor toate, iar Domnul l-a înălțat. (…) Îl preamărim pe Dumnezeu pentru că el ne face astăzi bucuria de a admira o imagine a lui Isus. Sărac, umil, ascultător: sfântul Francisc”.

 

Adresându-se aspiranților la slujirea diaconală, păstorul Diecezei de Iași le-a amintit acestora că sfântul Francisc a considerat slujirea celorlalți atât de importantă, încât a cerut să rămână toată viața diacon pentru ca să-l slujească pe marele Stăpân, pentru ca să vorbească lumii despre simplitate, umilință, sărăcie și curăție. Doar Domnul Isus, pe care Francisc l-a întâlnit și a ales să-l urmeze, este bucuria perfectă a omului.

Felicitări noilor părinți diaconi și mult har în slujirea pe care Domnul le-a încredințat-o!

Frații Capucini

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.