Slobozia: Prima Sfântă Împărtășanie

Lăsați-ne să mergem cu toții la Isus

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 21 aprilie 2013, un grup de cinci copii din Parohia Romano-Catolică „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia au primit Prima Sfântă Împărtășanie. 

În viața fiecărui creștin există momente de dar și de har. Pentru cei cinci copii ai Parohiei din Slobozia, ziua de 21 aprilie 2013 va fi de neuitat, ca dar din partea Tatălui Ceresc, care l-a dăruit pe însuși Fiul său ca hrană pentru sufletele lor și har pentru că s-au născut într-o familie creștină.

După o pregătire minuțioasă, după o primă spovadă încărcată de emoții și trăiri spirituale, iată că a sosit ziua cea mult așteptată, pentru a primi Pâinea Cerească: Trupul și Sângele lui Cristos.

La celebrare au luat parte părinții copiilor, nașii de botez, rudele și întreaga comunitate care, înainte de Sfânta Liturghie, au fost invitați la o scurtă cateheză, care a scos în evidență simbolismul altarului, ca masă de jertfă, ca ospăț ceresc și comuniune a celor botezați. Scopul acestei cateheze a fost de a conștientiza importanța pregătirii altarului pentru celebrarea sărbătorii, așa cum se pregătește sărbătoarea și masa în familie, căci în jurul altarului toți creștinii ne aflăm la Masa Domnului.

La începutul Sfintei Liturghii copiii au intrat în procesiune, fiecare copil fiind urmat de părinții lui. Comuniunea părinți-copii a scos în evidență conceptul de familie creștină, mai ales în momentul primirii Primei Sfinte Împărtășanii de către copii, urmați îndeaproape de părinții lor, oferind, astfel, un exemplu autentic de trăire creștină.

Cu siguranță, toți credincioșii prezenți la ceremonie au înțeles următorul lucru: copiii merg împreună cu părinții spre mântuire, prin Euharistie.

Purtându-l pe Isus în sufletele lor, copiii au înălțat cântece de laudă și preamărire, au scris în cartea vieții de creștin o pagină pe care nu o vor uita și care va rămâne punct de referință în împlinirea vocației pentru care au fost creați: fericirea veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. 

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap., Paroh

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.