Slobozia (județul Ialomița): O nouă prezență a fraților capucini în Arhidieceza de București

Frații Capucini în Municipiul Slobozia

Urmând îndemnul lui Cristos, de a trimite lucrători vrednici în via Sa, cu mare bucurie Custodia Fraților Minori Capucini din România a răspuns chemării Excelenței Sale Ioan Robu, Arhiepiscop de București, de a colabora și păstori în Arhidieceza de București.

Pe data de 1 August 2012, în ascultare și credință, trei frați capucini fr. Albert Iștoc, fr. Romeo Horvat, fr. Alois Palincaș sosesc în orașul Slobozia, pentru ca într-o forma simplă de viață să-l slujească pe Dumnezeu trăind după evanghelie, urmând exemplul Sfântului  Francisc de Asissi și al iubitului nostru frate român, Fericitul Ieremia Valahul.

Pentru Frații Capucini prezența în această Parohie este încă un dar pe care Dumnezeu l-a făcut Custodiei noastre, oferindu-ne harul de a păstori în aceste comunități, de a fi prezenți în viața enoriașilor, de a-i apropia de adevărata trăire creștină, deoarece El este Cel care ne conduce pașii și încearcă să ne vorbească.

În cadrul Sfintei Liturghii, pe data de 5 august 2012, în prezența Pr. Leon Budău Custode al Fraților Capucini din România și a Pr. Cazimir Budău, Decan de Brăila, cei trei frați capucini au fost prezentați comunității, iar Pr. Romeo Horvat a fost instalat ca paroh de Slobozia și administrator al Parohiei Urziceni.

Dorim ca prezența noastră să fie rodnică în aceste comunități, invocându-i pe Sf. Francisc și pe Fericitul Ieremia să ne călăuzească pașii și să ne binecuvânteze munca, ca împreună să-l căutăm și să-l găsim pe Dumnezeu.

Pr. Paroh Romeo Horvat, O.F.M. Cap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.