Simpozion Istorico-Religios

Pe data de 07 martie 2009 la Seminarul Teologic Capucin a avut loc primul Simpozion Istorico-Religios, despre perioada in care a trăit Fericitul Ieremia 1550 – 1650 organizat de către Frați Capucini in colaborare cu Liceul Teologic Fericitul Ieremia.
Tema acestui simpozion a fost „Un secol de Istorie și de Biserică în Valahia Minor”.
Lucrările au fost deschise de către Pr. Leon Budău, custode al Fraților Capucini, dând citire scrisorii trimise de Preasfințitul Petru Gherghel cu această ocazie. În prima parte a simpozionului Pr. Prof. dr. Sebastian Diacu, OFM Conv. ne-a prezentat o imagine generală asupra Bisericii in drum cu istoria și oamenii din Valahia Minor. În a doua parte Pr. Alois Moraru, cercetător istoric, ne-a introdus printr-un discurs specific în întâmplările istorice din zonă, care au schimbat relațiile dintre popoarele care trăiau in acel timp în Valahia Minor.
Moderator al acestui prim Simpozion a fost domnișoara Mihaela Ungureanu, director educativ și profesor de istorie la Liceul Catolic Fericitul Ieremia din Onești.
Lucrările s-au încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii oficiată sub privirea prietenoasă a patronului nostru și în prezența trupului său, în Sanctuarul Diecezan dedicat lui.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.