Sighetu Marmaței: Campus de vară

Tabăra BUCURIEI

Peste 150 de copii participă zilnic la Tabăra de vară organizată de Fundația „Madre Colomba” și Asociația „Frații Minori Capucini”.

Tabăra de vară organizată de Fundația „Madre Colomba” și Asociația „Frații Minori Capucini” dedicată copiilor care provin din familii defavorizate este în plină desfășurare. Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani participă zilnic la cursuri de engleză, italiană, joacă teatru, pictează, fac modelaje și origami, cântă la chitară, la flaut și dansează în cerc, dansul bucuriei și al prieteniei. Este o tabără a bucuriei, exclamă părintele Eugen Giurgică, membru al Ordinului Fraților Minori Capucini, atunci când e întrebat care e atmosfera în mijlocul copiilor.

Călăuziți de povestea „King Fu Panda” și sloganul „Puterea Ta este în inima ta”, copiii petrec clipe memorabile în cadrul Taberei „O vară împreună” inițiată de Fundația „Madre Colomba” și Asociația „Frații Minori Capucini”. Activitățile cu caracter practic desfășurate în cele patru ateliere de lucru manual îi învață lucruri utile și copiii se bucură de rezultatele obținute. Într-un atelier se împletesc brățări din ață, în altul se pictează pe farfurii și se desenează măști, în altul se pregătesc cutii pentru cadouri, în timp ce alții fac lebede prin tehnica origami. 

Sunt foarte concentrați, atenți la instrucțiunile voluntarilor. Rezultatele le aduc zâmbete pe față. E o joacă, un mod plăcut pentru petrecerea tipului. Socializează, învață să lucreze în echipă, să împartă materialele cu care lucrează, să aprecieze munca celuilalt. În timp ce muncesc de zor împărțiți pe grupuri, pe holurile instituției Madre Colomba, un miros ademenitor le stârnește pofta de mâncare. La 12:00 fix se servește masa, dar nu înainte de a se întâlni toți în curtea instituției, unde se așează în cerc și se pornește distracția.

„Este o tabără a bucuriei aici. Copiii au ocazia să învețe multe lucruri noi, care le vor fi utile în viață. Fac lucru manual, activități practice. Încercăm să transmitem bucurie în inima fiecărui copil,  să se atașeze mai mult de sentimentele de prietenie respect și iubire pentru semenii lor”, a declarat părintele Eugen Giurgică, membru O.F.M. Capucini.

Tabăra rămâne deschisă până pe 9 august. 

Narcisa Chișiu

Sursa: www.maramedia.ro 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.