Onești: Primiție și 50 de ani de Preoție ai pr. Ubaldo Oliviero

O zi cât 50 de ani …

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 30 iunie 2013, pentru Custodia Fraților Capucini din România, dar și pentru credincioșii și cinstitorii Fericitului Ieremia Valahul din Onești, a fost o zi cu totul deosebită.

La ora 9.30, din sacristia criptei Sanctuarului a pornit spre altar procesiunea liturgică a sfintei Liturghii de primiție a noilor leviți capucini, fr. Daniel-Cosmin Constantin, fr. Irimia Bejan și fr. Anton Tancău, cărora li s-a alăturat, în acest moment festiv și plin de semnificații, fr. Ubaldo Oliviero, care a aniversat 50 de ani de preoție (Sao Paulo-Brazilia, 29 iunie 1963 – Onești, 29 iunie 2013). Celor patru confrați le-au făcut cunună la altar frații capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” și numeroși cinstitori ai patronului nostru spiritual.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de fr. Daniel-Cosmin Constantin, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de fr. Leon Budău, care i-a îndemnat pe noii preoți la statornicie și dăruire totală în noua lor misiune de slujitori ai poporului lui Dumnezeu.

Adresându-se fratelui Ubaldo, Custodele i-a mulțumit pentru tot ce a făcut pentru Custodia noastră, pentru poporul român, căruia i-a dăruit mai bine de două decenii din viața sa, pentru tot ce a făcut pentru ca memoria Fericitului Ieremia să rămână veșnic vie pe meleagurile sale natale.

La sfârșitul sfintei Liturghii, însuflețite prin cântec de slavă de corul Sanctuarului condus de prof. Monica Grosu, a ținut să aducă mulțumiri, din partea primițianților, fr. Irimia Bejan, care a scos în evidență rolul familiei, al formatorilor, al rugăciunilor credincioșilor în viața lor de până acum, cerând în același timp continuarea acestui sprijin și pentru noua lor misiune.

Luând apoi cuvântul, fr. Ubaldo, vizibil emoționat, s-a definit pe sine ca pe „o jucărie în mâinile lui Dumnezeu”, căci cea mai mare parte din slujirea sa preoțească și-a petrecut-o în misiuni (11 ani în Brazilia, la Porto Seguro și 22 de ani în România, la Onești).

Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru aceste daruri concrete, pentru aceste exemple vii, frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” reînnoiesc față de cei sărbătoriți urările de „Pace și Bine”, dar și față de aceia care le sunt alături și îi asigură de rugăciuni adresate ”Stăpânului a toate”, pentru ca misiunea lor să fie rodnică.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.