Onești, 15-21 septembrie: Exerciții spirituale și profesiune simplă

Iată vin, Doamne, să împlinesc voința ta…

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 15-21 septembrie 2013, la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate ecumenică „Domus Mariae” din Onești, frații capucini s-au reunit pentru cea de-a doua serie de exerciții spirituale anuale ale Custodiei „Fericitul Ieremia” din România, la sfârșitul cărora 4 tineri au profesat sfaturile evaghelice pentru o perioadă de trei ani.

Tema centală a exercițiilor spirituale a fost Harul credinței – lumină de reînnoire. Părintele predicator, Carmine de Filippis, O.F.M. Cap., ex Ministru Provincial al Provinciei capucine de Roma, le-a vorbit fraților prezenți despre cei trei stâlpi ai vocației capucine, și anume meditația, rugăciunea și fraternitatea, care, dacă sunt cultivate cu credință și dăruire, favorizează deschiderea către un apostolat rodnic.

De asemenea, în timpul acestei săptămâni de exerciții spirituale, fr. Eduard Imbrea a reînnoit profesiunea pentru încă un an de zile.

La încheierea acestei săptămâni de har și binecuvântare, în ziua de 21 septembrie, la Sanctuarul „Fericitul Ieremia” din Onești, 4 tineri au răspuns chemării lui Dumnezeu prin profesiunea sfaturilor evanghelice pe o perioadă de trei ani. Înconjurați de rude și prieteni, fr. Lucian Dămoc (Iași), fr. Adrian Joca (Cleja – BC), fr. Ovidiu Olaru (Berzunți – BC) și fr. Iulian Ghiurca (Galbeni – BC) au pășit pe drumul consacrării cu mult avânt și cu încredere în bunul Dumnezeu, cel care se îngijește să ducă la bun sfârșit lucrarea pe care o începe în slujitorii săi.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Leon Budău, Custodele fraților capucini din România, alături de care au concelebrat frații capucini prezenți la eveniment, precum și ați preoți din parohiile învecinate și din parohiile de proveniență ale candidaților, cu participarea unui frumos număr de credincioși.

După citirea sfintei Evanghelii candidații au fost strigați pe nume, moment în care, după răspunsul dat de fiecare în parte, împreună și-au exprimat dorința de a profesa Regula de viață a sfântului Francisc, în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini.

Momentul propriu-zis al profesiunii a avut loc după predică, atunci când fiecare candidat, punându-și mâinile în cele ale părintelui custode, au rostit formula de profesiune, încredințându-se ajutorului fraților și mijlocirii presfintei fecioare Maria în îndeplinirea angajamentului de a trăi în ascultare, fără nimic propriu și în castitate.

După îmbrățișarea fraternă din partea tuturor celorlalți frați, ca semn al primirii în fraternitate a neo-profeșilor, sfânta Liturghie a continuat în mod obișnuit, în acordurile înălțătoare ale corului sanctuarului, dirijat de prof. Monica Grosu.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru acest timp de har al exercițiilor spirituale și pentru marele dar pe care ni l-a făcut prin cei patru frați neo-profeși, rugându-l, în același timp, să ne întărească pașii pe drumul vocației noastre capucine, în urmarea Fiului său și spre edificarea întregii Biserici.

Fr. Lucian Iosif Dumea, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.