Roman, 17 noiembrie 2014 – Sărbătoare în cadrul Ordinului Franciscan Secular

Sărbătoare în cadrul Ordinului Franciscan Secular din Roman

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 17 noiembrie 2014 – ziua în care este sărbătorită Sf. Elisabeta a Ungariei, Patroana Ordinului Franciscan Secular (OFS) – în Biserica Mănăstirii „Sf. Maria a Îngerilor” a surorilor clarise urbaniste din Roman (NT) s-a celebrat o sfântă liturghie în cadrul căreia 3 membri ai fraternității OFS din Roman au depus profesiunea pe viață, 2 membri – profesiunea pe un an și un membru a început anul de noviciat.

Toți cei 6 sărbătoriți (Lucaci Petru, Ilincă Florentina, Ghercă Mariana – profesiune pe viață; Bejan Valentina, Imbrea Emilia – profesiune pe un an; Demișcă Paul – intrare în noviciat) aparțin parohiei „Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Roman (NT), iar la acest moment de bucurie au fost înconjurați de rude, prieteni, un grup de terțiari din Onești, fiind prezentă și ministra regională din zona Moldova și Muntenia a OFS, Ana Jitaru.

Celebrantul principal al Sfintei Liturghii a pr. Lucian-Iosif Dumea, custode al Fraților Capucini din România, înconjurat fiind de asistentul spiritual al OFS din Moldova și Muntenia, pr. Anton Acatrinei, OFMConv. și de pr. paroh de la „Sf. Tereza a Pruncului Isus”, pr. Pavel Chelaru, dar și de alți 4 preoți capucini.

În cuvântul de învățătură pr. Lucian-Iosif Dumea a vorbit despre viața Sf. Francisc de Assisi și a Sf. Clara cât și despre Regula OFS și obligațiile care decurg din ea, invitându-i pe cei 6 sărbătoriți să folosească bine și cu folos talanții primiți.  

Înainte de binecuvântarea solemnă, pr. Flavian Faraoanu, asistentul nostru spiritual, a transmis în numele preoților prezenți, felicitări celor sărbătoriți, specificând că toți cei intrați în Ordinul Franciscan Secular, trăind în lume după propria lor stare de viață și muncă, pun în centrul vieții lor Evanghelia, inspirându-se din exemplul Sf. Francisc de Assisi, al Sf. Clara, al Sf. Elisabeta, care împreună cu Sf. Ludovic sunt – pentru noi terțiarii – modele de iertare, iubire, pace și fraternitate cu tot ceea ce Dumnezeu a creat.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească la Conventul „Sf. Padre Pio” al Fraților Minori Capucini din Roman.

Berea Maria, OFS Roman 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.