Onești, 29 noiembrie 2014 – Zi de reculegere pentru frații capucini, cu ocazia începerii Adventului și a Anului Vieții Consacrate

„Bucurați-vă!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, a avut loc ziua de reculegere pentru Advent în conventul „Fericitul Ieremia Valahul” din Onești, luând parte aproape toți frații capucini din Custodia din România.

Programul s-a deschis cu un moment formativ cu tema „Advent și anul vieții consacrate”, care a fost susținut de pr. Paul-Daniel Coman, care în acest mod ne-a introdus în noul an liturgic, dedicat vieții consacrate, făcând adesea referire la îndemnurile și sfaturile sfântului părinte papa Francisc.

Momentul fratern a culminat cu sfânta Liturghie, prezidată de pr. Lucian-Iosif Dumea, custodele fraților capucini din România. În cadrul predicii, pr. Paul-Daniel a continuat reflecția sa, amintind și de sfinții și sfintele Ordinului Serafic, care au fost celebrați în această zi. Întâlnirea s-a încheiat cu prânzul, care a fost și un prilej de împărtășire fraternă, după care frații veniți din celelalte localități s-au întors în conventele lor.

Sfânta Fecioară Maria, împreună cu toți sfinții și sfintele Ordinului Serafic, să mijlocească haruri pentru Custodia noastră și pentru întreaga lume și să ne călăuzească în acest timp sfânt al Adventului și în anul dedicat vieții consacrate.

Fr. Iulian Ghriuca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.