Roman, 04 octombrie 2013: Hirotonirea diaconală a fratelui Robert Bondea, O.F.M. Cap.

Francisc, mergi și repară Biserica mea!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În sărbătoarea sfântului Francisc de Assisi, părintele Ordinului serafic, a avut loc hirotonirea întru diaconat a 15 frați franciscani, printre care se numără și fr. Robert Bondea, din partea Custodiei din România a Fraților Minori Capucini. Sfânta Liturghie a fost prezidată de preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.     

La predică, mons. Aurel a amintit care este rolul diaconului în Biserică. În acest sens, însuși sf. Francisc, care a fost diacon, a fost oferit ca exemplu, el care a lăsat altora puterea în favoarea slujirii. Într-adevăr, slujirea ocupă un loc central în misiunea diaconului, nu doar în timpul celebrărilor liturgice, când îl ajută pe preot, dar mai ales prin practicarea carității față de cei săraci, bolnavi sau aflați în nevoi.

La această celebrare, pe lângă rudele și prietenii fraților hirotoniți, s-a aflat și un număr însemnat de preoți, dintre care îi amintim pe părintele Emilian Cătălin, provincial al fraților conventuali, și pe părintele Leon Budău, custode al fraților capucini. Totodată, au onorat prin prezența lor și autoritățile civile.

Sfânta Liturghie a fost animată prin colaborarea a patru coruri reunite, care au fost dirijate de pr. Ciprian Antălucă. Cu ocazia acestui eveniment, a avut loc și deschiderea anului universitar la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru darul celor 15 frați diaconi și îl rugăm, prin mijlocirea Seraficului Părinte Francisc, să îi păstreze statornici și generoși în misiunea lor.   

Fr. Iulian Ghiurca 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.