Onești, deschiderea anului Scout

Deschiderea anului Scout

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Centrul local Slobozia împreună cu Centrul local Sf. Tereza din Onești, s-au gândit ca împreună să facă deschiderea anului Scout. Activitățile s-au desfășurat în Onești, orașul care ne-a redat atât celor de la Slobozia, cât și celor din centrul Sf. Tereza o experiență de neuitat!

Timpul a fost puțin cam încruntat însă nu ne-a oprit să ne continuăm activitățile, fapt ce a declanșat o cunoaștere profundă atât despre sine cât și despre ceilalți. Am descoperit cum este să te afli în pielea unui seminarist, deoarece am folosit camerele acelora care cândva au studiat acolo, și nu doar atât, ci am participat și la o Sfântă Liturghie.

Vizionarea filmului din prima seară ne-a dat tuturor de gândit; era vorba despre un profesor ce le lăsase copiilor o temă; această temă consta în a face trei fapte bune la trei persoane diferite, iar aceia care primeau acele fapte bune, la rândul lor, trebuiau să procedeze la fel cu altele trei! Concluzia este că prin această temă, dacă am aplic-o și noi, am reuși să schimbăm lumea în bine, însă ce este important, ca niciodată “să nu ne dăm bătuți”!

Un alt eveniment a fost ,,Căutarea comorii”, însă nu într-un singur loc ci în tot orașul; cu ocazia aceasta am văzut și frumusețile Oneștiului. Nu în ultimul rând, menționăm cel mai amuzant eveniment, acela fiind Dansul Cercetașilor, adică noi implicați într-un filmuleț realizat pe bulevardul principal al Oneștiului. Toată lumea se întreba: ,,Oare ce se întâmplă aici? De unde au apărut?”.   

După dansul nostru am fugit cu toții și am avut o mică scenetă cu tot ce se petrecuse în acea zi, iar sceneta a fost împărțită pe grupe, iar fiecare grupă a fost criticată de trei jurați: Neamțu Paul, având rolul lui Andi Moisescu, Antal Teodora – Măruță Andra, iar cel care critica cel mai mult, bineînțeles este Mihai Petre, dar de data aceasta rolul i-a fost furat de Mârț Iulian. Show-l s-a numit ,,Comoara are talent”.

Am încheiat activitățile cu celebrarea Sfintei Liturghii în cripta Sanctuarului „Fericitul Ieremia”, prezidată de asistentul nostru, pr. Romeo Horvat, paroh la Parohia Slobozia. 

Ne-am îmbogățit și ne-am distrat, cu toții ne-am simțit foarte bine și, de aceea, am decis să vă împărtășim și vouă din experiența noastră!

Isidor Cobzariu,
Șef de Centru Scout, Slobozia

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.