Roma – După 40 de ani, pr. Raniero Cantalamessa reîntâlnește comunitatea Maria (29 martie 2015)

După 40 de ani, pr. Raniero Cantalamessa
reîntâlnește comunitatea Maria din Roma

Părintele Raniero Cantalamessa, după ultima meditație făcută papei Francisc si Curiei Romane în capela Redemptoris Mater din Vatican, în ziua următoare s-a întâlnit cu membrii grupului Maria, o comunitate carismatică ce se reunește în fiecare sâmbătă seara în Biserica Santa Maria della Consolazione din centrul Romei.          

A răspuns, astfel, invitației făcută cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la primul contact avut cu acest grup carismatic, când încă nu îl cunoscuse pe „Isus cel viu” [1].           

După momentul de rugăciune de laudă, predicatorul apostolic a adresat o cuvântare, într-o formă de mărturie, povestind ceea ce Dumnezeu a înfăptuit în viată sa în acești ultimi ani. Povestind experiența sa cu grupurile carismatice, a împărtășit cât de mult acestea au favorizat reînnoirea vieții sale preoțești si ca apostol al Evangheliei. De asemenea, a scos în evidență cât de mult, curentul de har care s-a născut după Conciliul al II-lea din Vatican prin mișcările carismatice catolice, a devenit o „șansă pentru Biserică și pentru lume” [2], gând împărtășit și Papei Francisc cu o zi înainte, în prezența altor cardinali și episcopi [3].        

În final, după aceste momente de har care au umplut inimile de bucuria cea adevărată, Părintele Raniero a prezidat sfânta liturghie din Duminica Floriilor, începând celebrarea cu procesiunea tradițională prin care se amintește intrarea solemnă a lui Isus in Ierusalim.  

Note:

[1] Cuvinte pe care le-a folosit el însuși când a dat mărturie, în aceeași seară.           

[2] Expresie folosită de Papa Paul al VI-lea în discursul ținut în Bazilica San Pietro pe 17 mai 1975 în fața responsabililor comunităților carismatice catolice din Brazilia.         

[3] Pentru alte aprofundări se poate consulta ultimul punct din meditația a V-a realizată pe 27 martie 2015 la următorul link:      

www.cantalamessa.org 

Fr. Ciprian Vacaru, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.