Relicva insemnata a Fericitului Ieremia la Sagna

În zilele de 16 și 17 octombrie, în parohia romano-catolică din Sagna, la cererea Pr paroh Iacob Stolnicu de a avea relicva însemnată a Fericitului Ieremia în parohia sa, Pr Ubaldo Oliviero, cel datorită căruia astăzi, întreaga Românie se poate bucura de a-l avea din nou în sânul ei pe cel mai iubit dintre fii, Fericitul Ieremia Valahul, nu a întârziat să răspundă acestei dorințe arzătoare a părintelui Iacob de a aduce această relicvă spre mângâierea și alinarea suferințelor tuturor acelora care cer de la bunul Dumnezeu, prin mijlocirea fericitului Ieremia harurile de care au nevoie.
Sâmbătă, 16 octombrie, orele 17.00, Pr Ubaldo, însoțit de alți confrați capucini, a îndeplinit dorința părintelui paroh și a credincioșilor de a-l avea în mijocul lor pe Fericitul Ieremia. După primirea solemnă la intrarea în biserică din partea părintelui paroh și a unui număr mare de credincioși, programul s-a desfășurat prin celebrarea unui Rozariu solemn, invocând-o pe Preasfânta Fecioară Maria, Măicuța noastră pe care Fericitul Ieremia o iubea foarte mult, de la care el însuși a obținut multe haruri. A urmat apoi concelebrarea solemnă euharistică, prezidată de Pr Leon Budău, custodele Fraților Franciscani Capucini din România. După Sfânta Liturghie, fiecare credincios în parte a putut venera relicva însemnată, oprindu-se pentru câteva momente în rugăciune pentru a cere lui Dumnezeu, prin meritele sale, harurile de la care au nevoie, pentru ei sau pentru cei bolnavi de acasă.
Duminică, 17 octombrie, la toate cele trei liturghii de dimineață, s-a putut venera relicva însemnată. La orele 8.00, 9.30 și 11.00, s-au ținut predici tematice ale duminicii, dar punând în evidență și virtuțile Fericitului Ieremia, un exemplu viu de sfințenie și demn de urmat. După sfânta liturghie de la ora 8.00, toți copiii au primit dulciuri, căci Fratele Ieremia iubea foarte mult copiii și era iubit de ei. El, ori de câte ori ieșea la cerșit în oraș, își umplea buzunarele cu fructe, pe care mai apoi le împărțea copiilor.
În cadrul concelebrării solemne de la ora 11.00, prezidată de părintele paroh, a fost sfințită o statuie a Fericitului Ieremia, care va rămâne pentru totdeauna în biserica parohială. Fericitul Ieremia este fratele nostru român, este unul dintre noi, este unul ca și noi. Prin totala sa disponibilitate la voința lui Dumnezeu, s-a făcut demn să fie ridicat la cinstea altarelor, drept imbold de sfințenie.
Totul s-a conclus prin a invoca de la Dumnezeu, prin mijlocirea Fericitului Ieremia, har de sfințenie, de ocrotire și de binecuvântare pentru întreaga comunitate parohială.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.