Reculegere de Advent

Faceți, deci, rod vrednic de convertire! (Lc 3,9)

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 3 decembrie 2016, Frații capucini din Custodia Fericitul Ieremia s-au reunit împreună pentru o zi de reculegere și de pregătire la marea sărbătoare a Nașterii Domnului, sub călăuzirea spirituală a fr. Maricel Maxim.      

Acesta ne-a vorbit despre semnificația Timpului Liturgic al Adventului, insistând asupra faptului că acesta este timpul potrivit pentru schimbare, pentru convertire, ilustrând această necesitate din viața noastră cu exemple din experiența sa din Scoția, de unde s-a întors recent și unde a petrecut mai multe luni în reculegere și slujire fraternă.         

Partea a doua a întâlnirii a fost axată mai ales de unele probleme organizatorice pentru anul viitor, când fraternitatea capucină din România împlinește 25 de ani de prezență și slujire pe meleagurile natale ale Fericitului Ieremia.          

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o Sfântă Liturghie concelebrată de fr. Custode Iosif Lucian Dumea împreună cu toți frații prezenți și s-a încheiat cu o agapă fraternă, la care frații și-au dorit unii altora Sărbători binecuvântate și un An Nou plin de binecuvântări și împliniri!   

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.