În așteptarea venirii Mântuitorului, împreună cu sfântul Francisc

În așteptarea venirii Mântuitorului,
împreună cu sfântul Francisc

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  

Fraternitatea OSF – TI.FRA. din Onești, împreună cu seminariștii capucini, au trăit împreună o dimineață de reculegere și de pregătire la „Sărbătoarea sărbătorilor noastre”, cum definea sf. Francisc Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Cristos.                    

Reculegerea a fost împărțită în două momente distincte, unul formativ și unul de rugăciune. Seminariștii, începând cu ora 10, s-au adunat în Capela Seminarului, pentru a asculta mărturia și meditația sr. Iulia Zàcovà CFSF cu privire la vocație și la constanța necesară în a răspunde chemării Domnului.

             

Membrii OFS și TI.FRA. s-au reunit de la aceeași oră în Cripta Sanctuarului pentru a asculta diverse mărturii despre felul în care sărăcuțul din Assisi înțelegea să se pregătească pentru a sărbători cum se cuvine Nașterea Domnului. Fr. Marian Ianoș, asistentul spiritual al fraternității,  le-a vorbit celor prezenți despre diversele feluri în care îl putem aștepta pe „Cel Promis”, ca și despre importanța unei pregătiri serioase pentru a-l întâmpina cu vrednicie pe Pruncușorul Isus.       

După o scurtă pauză, toți cei prezenți la aceste momente de reculegere și pregătire, s-au reunit din nou în jurul altarului, pentru celebrarea unui moment de adorație euharistică, urmat de Sf. Liturghie, celebrată de fr. Irimia Bejan, asistent spiritual TI.FRA și responsabil al seminariștilor capucini.         

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.