Aniversarea a 33 de ani de la beatificarea fratelui Ieremia Valahul

Aniversarea a 33 de ani de la beatificarea
fratelui Ieremia Valahul

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

După o pregătire spirituală intensă de 9 zile, timp în care, la Liturghia de seară, s-au meditat „Faptele de milostivire sufletească”, Frații Capucini și cinstitorii Fericitului Ieremia din Onești și împrejurimi, ca și pelerinii veniți din alte localități (în mod special de la Parohia „Sf. Nicolae” din Bacău, în frunte cu pr. Paroh și Decan Isidor Dâscă) s-au reunit din nou la Sanctuar pentru a celebra în mod solemn aniversarea a 33 de ani de la beatificarea ocrotitorului lor ceresc.            

Sfânta Liturghie de la ora 10.30 a fost celebrată de PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, alături de care au concelebrat 12 preoți, în timp ce alți 5 preoți capucini au stat la dispoziția credincioșilor pentru Sacramentul Spovezii.      

Printre preoții concelebrați s-a numărat și Fr. Leonardo Franzese, Ministrul Provincial al Capucinilor din Napoli, ca și Fr. Melichar Jozef Matis OP, Promotor al Rozariului Viu la nivel național în Slovacia.     

În Cuvântul de învățătură, PS Aurel i-a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplul Fericitului Ieremia în practicarea faptelor de milostenie trupească și sufletească, cea mai sigură cale de a ne ajuta aproapele aflat în nevoi, cea mai sigură cale spre patria cerească.        

La sfârșitul Sfintei Jertfe s-a semnat un protocol de colaborare între Costodia „Fericitul Ieremia” și Provincia Slovacă a Ordinului Predicatorilor (Frații Dominicani) pentru promovarea devoțiunii „Rozariului Viu” în România, Responsabil fiind numit fr. Maricel Maxim OFM Cap.   

Corul Sanctuarului, căruia i s-au alăturat și câțiva elevi ai Colegiului Național de Artă „George Apostu” din Bacău cu o mică orchestră, sub bagheta tânărului dirijor Iustin Călin, a adus un surplus de frumusețe rugăciunii cinstitorilor Fericitului Ieremia.

Ziua aniversară s-a încheiat tot cu o Sfântă Liturghie la ora 18.30, prezidată de fratele Custode Lucian Iosif Dumea, prin care frații capucini au dorit să-i mulțumească Domnului pentru toate harurile primite în această sfântă zi.           

Fr. Petre Marian Ianoș, OFMCap     

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.