Qui sibi nomen imposuit Franciscum

Scrisoarea Ministrului general adresată Sfântului Părinte, Papa Francisc, cu ocazia alegerii sale

Preafericite Părinte, Pace și Bine!

Prin salutul obișnuit și simplu al tradiției franciscane, doresc să mă adresez personal pentru a vă prezenta salutul fiecărui frate al Ordinului Fraților Minori Capucini pentru alegerea ca Suveran Pontif, și să vă asigur încă de pe acum de rugăciunea noastră.          

La prima voastră întâlnire cu Biserica din Roma, când ați ieșit în balconul din Bazilica Vaticană aseară, ne-ați invitat să mergem înainte împreună și să ne rugăm unii pentru alții, astfel încât să fim semne ale fraternității, ale iubirii și ale încrederii.

Mulțumim, Sfinte Părinte, pentru această invitație, pe care o îmbrățișăm și o stabilim ca angajament al fraternității noastre de Frați Minori Capucini, pentru a fi semne ale acelei fraternități pe care Cristos ne-a învățat-o prin spălarea picioarelor unii altora.

Sfântul Francisc de Assisi, în „Cântecul fratelui Soare”, ne ajută să ne rugăm pentru realizarea acestei mari fraternități, îndemnându-ne să cântăm, în ultima strofă: „Lăudați-l și binecuvântați-l pe Domnul, mulțumiți-i și slujiți-i cu mare smerenie”. Iar lauda plăcută Domnului este acțiunea de mulțumire pentru iubirea sa manifestată pe cruce, unită cu slujirea față de oamenii din orice timp și loc.

Sfinte Părinte, asigurându-vă de supunerea noastră filială și de rugăciunea noastră zilnică în fața Domnului, vă cer să îi binecuvântați pe frații capucini.

Roma, 15 martie 2013        

Fr. Mauro Jöhri,
Ministru general  O.F.M. Cap.

Sursa: www.ofmcap.org

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.