Pr. Flavian Faraoanu: noul consilier al Custodiei „Fericitul Ieremia”

Pr. Flavian Faraoanu: noul consilier al Custodiei „Fericitul Ieremia”

În urma renunțării părintelui Filippo Aliani la oficiul de consilier al Custodiei Fraților Minori Capucini „Fericitul Ieremia” din România, survenită datorită faptului că i-a fost încredințată misiunea de a redeschide drumul prezenței fraților capucini în Georgia, în locul său, din dispoziția Pr. Leonardo Izzo, Ministru Provincial al Fraților Capucini din Napoli, după consultarea definitoriului propriu și ținând cont de opțiunile fraților de la ultimul Capitolul electiv din anul 2011, a fost numit consilier părintele Flavian Faraoanu.

S-a născut la Galbeni (BC), la data de 11 decembrie 1978. A absolvit școala generală de 8 clase la Galbeni (1993) și Seminarul Teologic Liceal Capucin din Onești (1998). A emis profesiunea solemnă la data de 31 iulie 2005, la Onești, iar după terminarea studiilor teologice efectuate la Facultatea Teologică Pontificală din Italia Meridională, secțiunea „Sfântul Toma” – Napoli (2007), a fost hirotonit preot la Nisiporești, de către PS Petru Gherghel, la data de 28 martie 2008. A activat în Conventul „Sf. Padre Pio” din Roman (2008-2012) ca vice-formator (2007-2009), formator direct al studenților (2011-2012) și ca guardian (2009-2012).

Din toamna anului 2012 se află în Conventul „Ss. Îngeri Păzitori” din Târgu-Lăpuș, cu slujirea de guardian, exercitându-și ministerul preoțesc în Parohia Greco-Catolică „Buna Vestire” din localitate. A fost numit consilier în luna februarie a anului 2013.  

Pe această cale, dorim să îi mulțumim părintelui Filippo pentru disponibilitatea cu care a îndeplinit această misiune, urându-i mult succes pe drumul ce i se deschide în față, felicitându-l, totodată, și pe noul consilier al Custodiei noastre, căruia îi dorim să îndeplinească această slujire cu multă bucurie.

Frații Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.