Habemus Papam!

Și Duhul a suflat … (din) spre America

După o zi și jumătate de conclav și cinci runde de votări, în prezența unei mulțimi nerăbdătoare să afle noutăți cu privire la cursul alegerii noului papă, pe hornul special amenajat al Vaticanului își face apariția fumul alb: HABEMUS PAPAM!

Noul Suveran Pontif este cardinalul Jorge Mario Bergoglio, care se va numi Papa Francisc.

„Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii”

Noul Păstor al Bisericii Catolice, Papa Francisc, și-a făcut apariția în fața mulțimii la scurt timp după ce cardinalul Tauran a rostit binecunoscutele cuvinte: Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam!

Nici o manifestare ieșită din comun, ci numai un gest simplu de salut, în care am citit cu toții o umilință care face trimitere la cel al cărui nume l-a ales, sfântul Francisc de Assisi.

În continuare, Papa Francisc le-a cerut tuturor să păstreze un moment de tăcere, în care fiecare să înalțe către Dumnezeu o rugă pentru el, uimind încă o dată prin gestul său de a se înclina profund în fața celor prezenți.               

La sfârșitul acestui emoționant moment, Sfântul Părinte a împărțit tuturor mult așteptata binecuvântare URBI ET ORBI, făcând un apel la fraternitate și prietenie în sânul întregii Biserici.    

Papa Francisc devine, astfel, cel de-al 266-lea Suveran Pontif din istoria Bisericii, fiind primul papă care vine din afara Europei, primul papă iezuit și primul papă care își ia numele de Francisc.

Ne rugăm lui Dumnezeu să reverse belșug de binecuvântare asupra alesului său, pentru ca să fie, asemenea sfântului Francisc de Assisi, un stâlp de sprijin pentru întreaga Biserică.

Fr. Daniel Cosmin Constantin,
O.F.M. Cap.

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.