Onești: Curs festiv la Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”

Gaudeamus igitur!  

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Joi, 30 mai 2013, în sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului și în luna închinată Sfintei Fecioare Maria,  Promoția 2009-2013 a Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Onești a marcat, într-un cadru festiv, finalizarea celor patru ani de liceu. 

Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie celebrată de pr. Cristinel Ghiurca, directorul liceului, alături de care a concelebrat pr. Mihail Vacaru, spiritualul liceului. La rugăciunea credincioșilor absolvenții au rostit rugăciuni pentru părinții lor, pentru preoții și profesorii care le-au călăuzit pașii în anii de liceu, invocând, totodată, sprijinul divin în alegerea drumului corect pe care să meargă mai departe.

După sfânta Liturghie, în Sala de Festivități a liceului s-a desfășurat festivitatea “ultimul clopoțel”, care a debutat cu imnul studențesc “Gaudeamus igitur”, cântat, cu emoție în glas, de către cei 55 de absolvenți, care și-au auzit apoi numele strigat la catalog  pentru ultima dată. Profesorii diriginți ai celor două clase au spus câteva cuvinte, fiecare evidențiind aspectele cele mai relevante care au caracterizat clasele de elevi încredințate lor în cei patru ani de studiu, îndemnându-i să abordeze viața cu optimism, responsabilitate și cu credință în Dumnezeu. De asemenea, reprezentanții absolvenților au mulțumit dascălilor pentru răbdarea și măiestria didactică.

O mulțumire specială a fost adusă Ordinului Fraților Minori Capucini de către elevii seminariști, pentru susținerea și sprijinul acordat în formarea și devenirea lor. Un moment deosebit l-a constituit înmânarea diplomei de excelență, de către părintele director, elevei Sandra Paula Șandru, șefa Promoției 2013 a Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”, care, la rândul ei, a înmânat “cheia succesului” elevului Eusebiu Jitaru din clasa a XI-a A.  Fiecare diriginte a înmânat diplome de absolvire, iar elevii le-au acordat profesorilor diplome de merit, cu mulțumiri și recunoștință și cu mențiunea că “o educație bună este izvorul întregului bine în lume.” 

La final, părintele director, Cristinel Ghiurca, s-a adresat absolvenților spunând: “nu uitați că pe drumurile vieții nu sunteți singuri. Ați experimentat până acum iubirea lui Dumnezeu, providența Sa, iertarea Sa… Cristos să fie în continuare modelul vostru de urmat, iar fericitul Ieremia, patronul spiritual al liceului nostru, cel care a plecat din casa părinților săi la aceeași vârstă pe care o aveți voi acum, pentru a-și urma chemarea, să mijlocească toate harurile de care aveți nevoie.”

După încheierea festivității din cadrul liceului, sărbătoriții au participat la marșul absolvenților de la toate liceele din oraș, organizat de Primăria Municipiului Onești și de Inspectoratul Școlar Județean Bacău. 

“Nu vă fie frică să visați lucruri mari!“

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.