Aniversarul Întoarcerii fericitului Ieremia în patrie

Aniversarul Întoarcerii Fericitului Ieremia în patrie 

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Vineri, 31 mai 2013, în sărbătoarea Vizitei Sfintei Fecioare Maria, la Sanctuarul Diecezan „Fericitul Ieremia” din Onești s-a celebrat cel de-al cincilea aniversar al întoarcerii Fericitului Ieremia în patrie, unul din momentele deosebite pe care le amintim în cadrul Anului Ieremian început la data de 5 martie a.c.

Momentul central al acestei zile a fost Sfânta Liturghie solemnă de la ora 18.30, celebrată de pr. Cristinel Ghiurca, Directorul Liceului Teologic „Fericitul Ieremia Valahul”, cu participarea fraților capucini, a seminariștilor și a credincioșilor care au dorit să fie prezenți la acest moment aniversar, și care au avut ocazia să îi mulțumească Domnului și pentru ploaia ce nu a contenit pe toată durata celebrării.

La cuvântul de învățătură, pr. Cristinel Ghiurca a prezentat imaginea fericitului Ieremia în paralel cu aceea a Sfintei Fecioare Maria, spunând că, așa cum Maria a pornit din Nazaret către locuința verișoarei sale, Elisabeta, la fel și fericitul Ieremia a pornit dinspre România către Italia, ducând cu sine mesajul cel mai frumos care poate exista, pe Isus Cristos.

Totodată, pr. Cristinel a subliniat și importanța întoarcerii fericitului Ieremia în patrie, eveniment petrecut în urmă cu cinci ani, subliniind devoțiunea pe care poporul român o are față de acest sfânt ce poate fi numit, pe bună dreptate, „al nostru”, și care ni se prezintă ca model de credință, precum și impactul mesajului pe care el îl transmite confraților săi astăzi: apropierea de Isus, mântuirea noastră, prin intermediul Sfintei Fecioare Maria.

După Sfânta Liturghie, seminariștii și elevii Liceului Teologic au prezentat piesa de teatru „Fericitul Ieremia”, prin care au dorit să prezinte – în mod artistic – câteva aspecte esențiale ale vieții fericitului Ieremia, arătându-l ca exemplu de sfințenie și puternic mijlocitor pentru cei care aleargă la el.

După acest moment artistic, pr. Leon Budău, Custodele Fraților Minori Capucini din România, a ținut să mulțumească celor care s-au străduit să realizeze sceneta prezentată, dar și tuturor celor prezenți la acest moment aniversar, oferind, totodată, un cuvânt de îmbărbătare în trăirea credinței și invocând binecuvântarea fericitului Ieremia asupra poporului nostru român. 

Fr. Mihail Vacaru, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.