Onești, Casa Franciscană: Campus „Milioane de zâmbete”

„Milioane de zâmbete”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Parcă ieri a început această misiune, iar gândul de a ne face bagajele și de a ne întoarce în Italia ne sfâșie inimile. Plecați din diferite orașe ale Italiei, patru tineri din cadrul Gi.Fra și doi terțiari franciscani, cărora Domnul le-a dat să se întâlnească pentru a trăi o experiență de colaborare misionară, s-au regăsit aici la Onești, în Casa Franciscană a O.F.S. din România.   

Închegarea prieteniei s-a conturat încă din prima zi a campusului „Milioane de zâmbete”, care găsește unite grupurile Ti.Fra din Onești, Acțiunea Catolică parohială și tineri ortodocși de la „Oneștin”, în animarea a peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Dimineața începe cu micul dejun oferit tuturor participanților de mâinile afectuoase ale sorei Lucia Iorio, sufletul misiunii. Activitățile cuprind: momente de rugăciune, de joacă, cântec și dans, cursuri și sport, încheindu-se cu prânzul pregătit de „super-bucătăreasa” Mariana. Și toate acestea într-un ambient familial în care fiecare copil se simte acceptat și iubit, și își găsește punctul de referință în persoanele care îl înconjoară.

Valorile transmise sunt acelea ale respectului, toleranței, ajutorului reciproc, bunătății, fraternității și împărtășirii. Toate acestea sunt posibile datorită disponibilității numeroșilor voluntari și a bunăvoinței binefăcătorilor. 

În ciuda dificultății în a comunica, deoarece vorbim limbi diferite, afecțiunea ne este transmisă de către copii nouă, celor veniți de departe, prin mici gesturi de iubire. 

Nu știm pentru cât timp își vor aminti ei de noi, dar, cu siguranță, surâsurile lor vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre 

Ciro, Daniele, Filomena, Paolo, Alessandro, Elena

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.