Nehoiu, 18 august 2013: Hramul Conventului și al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”

Iată, eu sunt slujitoarea Domnului

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 18 august 2013, frații capucini din Nehoiu (Buzău) au avut bucuria de a celebra hramul conventului și al bisericii „Adormirea Maicii Domnului“. Liturghia a fost prezidată de fr. Leonard Ghiurca, guardian al fraților capucini din Roman și maestru de studenți.

La predică, aflându-ne în anul credinței, fr. Leon Budău a subliniat importanța răspunsului zilnic pe care trebuie să-l dăm cu fidelitate lui Dumnezeu în viața noastră de credință prin trăirea în starea harului sfințitor și prin participarea frecventă la liturghie și la sacramente. Pentru a avea tăria necesară de a practica în mod autentic credința, părintele predicator ne-a amintit de necesitatea relației noastre cu Sfânta Fecioară, Mama noastră, care se realizează prin rugăciune.

În acest sens, îi putem lua ca exemple pe sfinți. De pildă, fericitul Ieremia, care o numea pe Maria „Regina noastră“, remarcându-se prin devoțiunea sa către Maica Domnului, a avut privilegiul unei apariții a Neprihănitei cu Pruncul în brațe. De asemenea, sfântul Pius din Pietrelcina, în ciuda multelor ore petrecute în scaunul de spovadă, reușea să recite cu pietate nenumărate Rozarii în fiecare zi.

Între cei care au fost prezenți la această sărbătoare s-a remarcat și un mic grup de copii și tineri veniți din localitatea Nicolae Bălcescu (Bacău) care au înfrumusețat celebrarea liturgică prin cântările lor deosebite.  

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru această sărbătoare și pentru faptul că ne-a oferit-o pe Sfânta Născătoare ca Mijlocitoare și model desăvârșit în drumul nostru de credință. 

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.