Onești: Capitol electiv în cadrul Ordinului Franciscan Secular

Capitol electiv O.F.S. Onești 

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 20 mai, a doua zi de Rusalii, fraternitatea Franciscană Seculară (OFS) din Onești s-a întrunit într-un Capitol electiv pentru a alege noul consiliu. Programul s-a desfășurat la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică „Domus Mariae” și a cuprins mai multe momente. 

La ora 17.00 pr. Leon Budău, Custodele Fraților Minori Capucini din România le-a vorbit fraților și surorilor franciscani seculari despre importanța de a fi franciscan secular și misiunea pe care o comportă. De asemenea, a prezentat pe scurt care este rolul sfaturilor Evanghelice, vorbind mai ales despre ascultare. 

După acest moment fraternitatea s-a adunat în Capelă, unde a urmat o oră de Adorație Euharistică; înaintea lui Cristos,  prezent în Euharistie, ne-am rugat pentru fraternitate, ca ea să fie capabilă să trăiască în spiritul sfântului Francisc de Assisi.

După momentul de rugăciune au urmat alegerile noului consiliu al fraternității. Sora Ana Jitaru, ministra regională a franciscanilor terțiari, a mulțumit sorei Paula Coșa și consiliului pentru cei trei ani de slujire a fraternității, a amintit importanța slujirii și a vieții fraterne și a îndemnat fraternitatea să trăiască idealul sfântului Francisc.     

Sora Paula Coșa, ex-ministru local al fraternității, a comunicat momentele cele mai importante din viața fraternității în cei trei ani de slujire. A amintit de frații și surorile care au plecat la Domnul și de numirea noului asistent spiritual al fraternității. A urmat apoi momentul propriu-zis al alegerilor pentru fiecare slujire în parte, prin vot secret. Frații și surorile Ordinului Franciscan Secular au ales în consiliul fraternității următoarele persoane:                    

Ministru: fratele Victor Vacaru
Vice-Ministru: sora Lucica Vacaru
Consilieri: sora Paula Coșa și sora Veronica Feraru
Econom: sora Veroana Paiș
Secretar: sora Cristina Gondoș
Formator: sora Roza Benchea-Joca

După votare, sora Ana Jitaru a întrebat pe fiecare în parte dacă acceptă să slujească fraternitatea chiar și în momentele mai dificile. Apoi a urmat un moment de rugăciune iar fratele Marian Hușanu, asistentul spiritual al fraternității, a împărțit fiecărui membru al consiliului binecuvântarea sfântului Francisc de Assisi. Programul s-a încheiat cu o agapă fraternă.

Îi mulțumim Domnului pentru noii slujitori ai fraternității și implorăm binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru a putea fi animatori plini de curaj și devotament. Pace și Bine!  

Fratele Victor Vacaru,
ministru al Fraternității O.F.S. din Onești 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.