Onești: Exerciții spirituale

Exerciții spirituale

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 12-18 mai 2013, un grup de 12 frați capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” s-au reunit la Centrul de Spiritualitate Franciscană și Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Onești pentru exercițiile spirituale anuale. 

Pentru meditație a fost propusă tema „Itinerariul profetului Ilie, păzitor al credinței în Israel și precursor al vieții consacrate”, de către părintele predicator Stefano Conotter  din Ordinul Carmelitanilor Desculți.

Prin aceste meditații părintele ne-a prezentat figura profetului Ilie ca un inițiator al vieții consacrate și mai ales noul Moise care conduce poporul spre Țara Promisă. O întrebare la care am fost invitați să răspundem în aceste zile a fost: Cum trebuie să trăim pe pământul dăruit de Domnul? În momente de reculegere și rugăciune fiecare a dat un răspuns din inimă înaintea lui Dumnezeu. 

Asemenea profetului Ilie, în ascultare față de Cuvântul Domnului, trebuie să ieșim de pe acest pământ și mai apoi să intrăm printr-o nouă viață în har unde îl descoperim pe adevăratul Dumnezeu, părinte bun și iertător. Să fim și noi așadar martori ai iubirii lui Dumnezeu.

Fr. Paul Daniel Coman, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.