Onești, 24 și 26 august 2013: Promsiune Ti.Fra și alegerea noului consiliu

Tinerețe dăruită lui Dumnezeu

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

După patru zile de pregătire spirituală, pe data de 24 august 2013, 12 tineri din Fraternitatea Ti.Fra din Onești au reînnoit promisiunea de un an de zile, iar alți 11 adolescenți, sub îndrumarea părintelui spiritual  Irimia Bejan, au acceptat să experimenteze această viață de fraternitate.

Această promisiune a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii în Sanctuarul închinat Fericitului Ieremia.  Acești tineri care au făcut promisiunea, pentru un an de zile vor să-l cunoască mai îndeaproape pe Dumnezeu prin exemplul Sfântului Francisc de Assisi.

La predică, părintele predicator i-a invitat și i-a încurajat  pe acești tineri și adolescenți cu înseși cuvintele din evanghelie, prin care Filip îl invita pe Natanael să meargă împreună cu el și să-l întâlnească pe Isus Cristos: “Vino si vezi”. Aceste două cuvinte sunt adresate tuturor personal. În rugăciunea de promisiune acești adolescenți și tineri au  spus: “promitem să trăim anii tinereții noastre cufundați în Cristos, după exemplul lui Francisc”.

Aceasta înseamnă a trăi în familiile proprii, în fraternitate sau la școală, pe stradă, împreună cu prietenii, bucuria adevărată, pacea, iertarea, credința, speranța dar mai ales iubirea, așa cum Francisc  le-a trăit pe acest pământ.

La sfârșitul sfintei liturghii membrii fraternității Ti.Fra au oferit și un moment artistic cuprinzând aspecte din viața Sfântului Francisc. 

De asemenea, în ziua de 26 august,  a avut loc întâlnirea fraternității  pentru alegerea consiliului local din Onești. Președintele Capitolului a fost Marcello Cresti, președintele consiliului regional din Toscana Italia; acesta a fost ajutat de câțiva membri ai consiliului italian, de consiliera națională din Romania și de vice-ministra locală a O.F.S. din Onești.

Noul Consiliu este format din:

Președinte: Gina Gondoș
Vicepreședinte: Mariana Toma
Secretar: Daniela Pîrgaru
Casier: Ana Maria Ambrus

Îi mulțumim bunului Dumnezeu  pentru aceste zile petrecute în Fraternitate și îl rugăm să ne însoțească în continuare pe acest drum cu darurile Duhului Sfânt.

Nu pot încheia fără a-i mulțumi în mod special misionarei franciscane Lucia Iorio, care ne-a deschis acest drum spre a-l cunoaște mai bine pe Sfântul Francisc. Fie ca Dumnezeu să-i dăruiască sănătate trupească și sufletească.       

Mariana Toma,
Vicepreședinte Ti.Fra Onești

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.