Onești, 16 septembrie 2013: Deschiderea Anului Școlar 2013-2014 la Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”

Din nou la școală…

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 16 septembrie 2013, elevi, dascăli și părinți au participat la deschiderea oficială a noului an școlar 2013-2014, desfășurată în cripta Sanctuarului “Fericitul Ieremia„ din Onești.

Festivitatea a început cu sf. Liturghie celebrată de pr. Leon Budău, Custodele Fraților Minori Capucini din România, alături de care au concelebrat pr. Cristinel Ghiurca, directorul Liceului Teologic „Fericitul Ieremia”, și pr. Mihail Vacaru, director de formare al elevilor seminariști și responsabil cu direcțiunea spirituală în cadrul liceului.

După invocarea Duhului sfânt pentru a ne deschide inimile și mințile în a primi Cuvântul lui Dumnezeu, pr. Leon Budău a salutat prezența celor doi preoți formatori, mulțumindu-le pentru jertfa și dăruirea lor pe drumul formării și a adresat un cuvânt de bun venit elevilor, părinților și profesorilor, îndemnându-i să pună în mâinile lui Dumnezeu acest nou început, pentru ca la sfârșit să se poată bucura de roade bogate și binecuvântate.

La omilie, pe marginea lecturilor zilei, a accentuat îndemnul sf. Paul de a ne ruga pentru toți cei care, pentru binele nostru, au primit de la Dumnezeu o autoritate în societate, îndemnând astfel elevii să se roage pentru profesorii lor, pentru a putea îndeplini cu demnitate misiunea care le-a fost încredințată și pentru toate eforturile pe care ei le depun în vederea creșterii și dezvoltării personalității elevilor. A evidențiat apoi rolul educatorului, al formatorului, care trebuie să-și construiască demersurile pe credința în Dumnezeu, în scopul binelui comun, cu inima curată și deschisă. ”În educație nu putem rămâne neutri. Ori suntem formatori, ori suntem deformatori”, a mai subliniat părintele, citându-l pe Ministrul general al Ordinului Fraților Minori Capucini.  Punându-ne în fața unui examen serios de conștiință, a evidențiat credința centurionului păgân, o credință puternică și autentică, care a recunoscut unicitatea puterii lui Isus.

La sfârșitul sf. Liturghii, pr. Cristinel Ghiurca a prezentat noii profesori care în acest an școlar s-au alăturat personalului didactic al liceului nostru, dar și cei 46 de bobocei de clasa a IX, adresând tuturor îndemnul de a-i sprijini pe drumul inițierii și maturizării lor umane și spirituale.

Au fost prezente și autoritățile civile, dl. Gheorghe Ene, reprezentantul Consiliului local al Municipiului Onești, care, de asemenea, a transmis un mesaj de sprijin în atingerea obiectivelor propuse de școală, dl. Corneliu Bulai, reprezentantul primarului și un reprezentant al Poliției Locale.

Cu gânduri de pace și bine, cu forțele unite, cu respectarea angajamentelor de a trăi în respect față de valorile umane și spirituale, cu privirea ațintită la Cristos și împreună cu El, cu mijlocirea fericitului Ieremia și sub ocrotirea “Măicuței noastre”, să pornim la DRUM… 

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.