Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

Duminică, 23 septembrie 2018, întreaga Biserică Catolică l-a sărbătorit pe Sfântul Padre Pio din Pietrelcina. Cu această ocazie s-a celebrat și hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica „Isus Bunul Păstor”, la ora 18:00, de către pr Lucian-Iosif Dumea, Custodele Fraților Capucini din România, împreună cu aproximativ 15 preoți concelebranți, iar un preot a asigurat sacramentul spovezii, atât înainte de celebrare cât și în timpul ei. Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele capucin Irimia Bejan, care a evidențiat faptul că Padre Pio este un ,,semn” ce vorbește și astăzi Bisericii și lumii întregi! Întreaga lui viață, spunea părintele predicator, s-a desfășurat între Altar și scaunul de spovadă. Timp de mulți ani, din toate părțile lumii, credincioșii s-au dus la acest preot stigmatizat pentru a obține puternica lui mijlocire la Dumnezeu.

Padre Pio din Pietrelcina a fost primul preot care a purtat întipărite în trup semnele răstignirii. Deja cunoscut lumii ca „Fratele stigmatizat”, Padre Pio, căruia Domnul îi dăduse carisme deosebite, s-a străduit cu toate puterile pentru mântuirea sufletelor. Numeroasele mărturii directe ale „sfințeniei” fratelui capucin, ajung până în zilele noastre, însoțite de sentimente de recunoștință. Mijlocirea lui providențială la Dumnezeu a fost pentru mulți oameni cauză de vindecare a trupului și de renaștere în Spirit.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr Leon Budău, guardianul Conventului, a înălțat un gând de mulțumire și recunoștință față de Bunul Dumnezeu pentru darul Sfântului Padre Pio, dar și tuturor celor care au participat la sărbătoarea hramului.

Sfinte Padre Pio, roagă-te și mijlocește pentru noi!

Fr. Daniel Tală, OFMCap

Album foto: Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.