Profesiune temporară și ceremonie de înveșmântare

Luni, 17 septembrie 2018, la Morano în sărbătoarea primirii Stigmatelor de către seraficul Părinte Francisc din Assisi, fr. Ionuț Chenciu, alături de alți nouă novici capucini, a emis profesiunea religioasă temporară a celor trei voturi evanghelice: sărăcie, castitate și ascultare, angajându-se astfel să observe Regula sfântului Francisc, după Constituțiile Ordinului capucin.
Ceremonia a fost prezidată de președintele Conferinței Miniștrilor provinciali capucini din Italia, fr. Gianfranco Palmisani, Ministru provincial de Roma, luând parte și Miniștrii provinciali din sudul și centrul Italiei, la care s-au alăturat alți frați din diferite provincii, dar și rude și prieteni ale neo-profeșilor.
Tot în aceeași zi, în sediul casei de noviciat interprovinciale a CIFIS (Colaborarea Interprovincială de Formare din Italia de Sud), au primit haina capucină unsprezece tineri postulanți, printre care și fr. Gabriel Mihoc, începând astfel anul de noviciat. Ceremonia a fost prezidată de Ministrul provincial de Malta, fr. Effie Mallia, care a adresat cuvinte de încurajare proaspeților novici la începutul acestui an intens de formare.
Tinerilor novici și neo-profeși le urăm un drum sfânt de discernământ în ascultarea voinței Domnului și îi asigurăm de rugăciunea noastră umilă.

Fr. Iulian Ghiurca, OFMCap

Album foto:
Profesiune temporară a fr. Ionuț Chenciu
Ceremonia de înveșmântare a fr. Gabriel Mihoc

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.