„Fericiți cei ce cred fără să fi văzut!”

„Maria a crezut fără să fi văzut”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În după amiaza zilei de 26 martie, peste Conventul „Sfântul Padre Pio” s-a lăsat liniștea, însă nu o liniște goală, ci una menită să lase să vorbească spiritul, la lumina Cuvântului lui Dumnezeu, în prezența lui Cristos în Sfânta Euharistie. 

Momentul de reculegere pe care l-am trăit astăzi, ca pregătire la marea sărbătoare a Paștelui, a început la ora 15.30, prin invocarea Duhului Sfânt, urmată de conferința părintelui Vivian Furtado, SVD, care a avut ca temă „Credința Mariei în învierea lui Isus”. Părintele a subliniat faptul că Maria a crezut fără să fi văzut, afirmând că aceasta este și situația noastră: credem în învierea lui Isus fără să fi fost martori oculari ai acestui eveniment, având-o ca model pe Preacurata Fecioară Maria.

Imediat după conferință a urmat sfânta Liturghie prezidată de pr. Leonard Ghiurca, după care a fost expus Preasfântul Sacrament pentru adorație, fiecare găsindu-și puțin timp pe care să îl petreacă în compania lui Isus.

La ora 19.30 ne-am regăsit cu toții în capelă pentru celebrarea Vesperelor, la sfârșitul cărora am primit și binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament, încheind, astfel,  acest moment de reculegere.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot binele pe care ni l-a dăruit astăzi din marea sa bunătate, prin trăirea acestor momente de har, rugându-l, totodată, să mărească în noi credința, asemenea Mariei, ca să fim întotdeauna capabili să dăm mărturie despre învierea lui Cristos. 

Fr. Eduard-Laurențiu Imbrea O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.