Oneşti: zile de pregătire pentru aniversarea naşterii la cer a fericitului Ieremia

Pe 24 februarie, în sanctuarul din Onești, va începe novena de pregătire pentru sărbătoarea din 5 martie, zi în care va fi celebrată trecerea Fericitului Ieremia la cele veșnice. Chiar dacă au trecut 397 de ani de la aceea dată, faptele sale eroice continuă să rămână vii în memoria multora, iar mărturia vieții sale de frate capucin rămâne pentru mulți un adevărat exemplu de urmat.

Sfintele liturghii din timpul novenei de pregătire se vor celebra dimineața la 7.30 și seara la 18.30, în cadrul cărora vor fi propuse reflecții inspirate din spiritualitatea și viața fratelui capucin.

În ultimele trei zile de novenă, respectiv 2, 3, 4 martie, sfintele liturghii de seră vor fi caracterizate de un triduum special de rugăciune, iar reflecţiile vor avea ca temă: „Fericitul Ieremia, infirmierul minunat”. Călăuza în aceste meditaţii va fi fratele Octavian Vacaru, guardianul comunității din Roman.

Sfânta liturghie solemnă din ziua de 5 martie, de la ora 10.30, va fi prezidată de PS Petru Sescu, episcopul auxiliar de Iași, iar în cadrul acestei sfinte liturghii, membrii comunității din Tărâța, împreuna cu parohul lor, pr. Alin-Benone Conțu, vor oferi uleiul pentru lampa votivă care va arde continuu lângă racla fericitului Ieremia.

În zilele novenei, fraţii capucini vor fi disponibili pentru spovezi. Comemorarea zilei de 5 martie se va încheia cu celebrarea sfintei liturghii de mulțumire de la ora 18.30, prezidată de fr. Leon Budău, custodele fraților capucini din România, alături de confrații capucini de la sanctuarul din Oneşti.

Celebrările de seară din zilele de 28 februarie – 5 martie vor fi transmise pe Ercis FM, Radio Maria și Maria TV.

Vă aşteptăm cu drag!

Fr. Ciprian Vacaru
rectorul sanctuarului,
şi confraţii capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.