Invitaţie la aniversarea beatificării Fericitului Ieremia

Oneşti: Invitaţie la aniversarea beatificării Fericitului Ieremia

La 30 octombrie 1983, Papa Ioan Paul al II-lea l-a ridicat pe fratele Ieremia Valahul la cinstea altarelor, declarându-l „fericit”, în cadrul unei ceremonii solemne care a avut loc în Piaţa „Sfântul Petru” din Roma.

Pentru a comemora şi în 2021 acest aniversar, la Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia Valahul” din Oneşti va începe joi, 21 octombrie, novena de pregătire.

Pe lângă rugăciunile de dimineaţă şi Sfânta Liturghie de la ora 7.30, novena va cuprinde celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 18.30, în cadrul căreia vor fi exprimate gânduri referitoare la viaţa fericitului capucin.

Ultimele trei zile, respectiv 27, 28 şi 29 octombrie, vor avea caracter de triduum cu predici ţinute de fr. Eugen Giurgică, OFMCap., având ca temă: „Familia Fericitului Ieremia, un model de urmat pentru zilele noastre”.

Sfânta Liturghie solemnă din ziua de 30 octombrie 2021, la ora 10.30, va fi prezidată de PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi, alături de preoţii oaspeţi şi fraţii capucini. Seara, la ora 18.30, se va celebra o altă Sfântă Liturghie de mulţumire pentru toţi binefăcătorii fraţilor şi sanctuarului.

P.S. Pentru cine doreşte, va fi mereu posibilitate de spovadă.

Vă aşteptăm cu drag!

Fr. Ciprian Vacaru, rectorul sanctuarului,
şi confraţii capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.