De la Onești, un gând de recunoștință din partea pr. Ubaldo

La finalul pelerinajului diecezan al Osemintelor Fericitului Ieremia, care a comemorat cei zece ani de la întoarcerea sa în patrie, vrem să mulțumim celor zece parohii ale diecezei care l-au primit cu atâta devoțiune și bucurie pe Fericitul Ieremia.

Adresăm mulțumiri parohilor și comunităților lor, mulțumiri cinstitorilor care s-au apropiat cu multă evlavie și bucurie de Fericitul Ieremia: copilași, băieți și fete, tineri, adulți, bătrâni și bolnavi, persoane consacrate. Mulțumiri deosebite adresăm mamelor, care, pe copiii lor pe care îi țineau în brațe, îi ajutau să sărute racla sau le făceau semnul crucii pe frunte, întocmai cum făcea fratele Ieremia pe drumurile orașului Napoli în timpul vieții sale pământești.

Entuziasmul și credința pe care Fericitul le-a trezit în popor ne determină să ne gândim că acest pelerinaj nu se va termina aici, va continua în toate parohiile diecezei noastre și chiar mai departe. Mulțumim tuturor, în primul rând Excelenței sale, Episcopul nostru Petru Gherghel, care a acceptat și a binecuvântat propunerea noastră, prin prezența sa în Catedrala din Iași și prin prezența Excelenței sale, Aurel Percă, cel care a prezidat Celebrarea Euharistică la Catedrală.

Mulțumim Bunului Dumnezeu, care ni l-a dăruit pe acest fiu al plaiurilor noastre ca model de viață și de sfințenie. Mulțumim tuturor! Aleluia!

Pr. Ubaldo Oliviero
Promotor al devoțiunii Fericitului Ieremia

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.