Ce a rămas după pelerinajul Relicvei Fericitului Ieremia…

Astăzi, luni, 25 iunie, zi dedicată Devoțiunii Fericitului Ieremia, dragi Prieteni și Cinstitori ai Fericitului nostru, aș vrea să vă trimit această reflecție a mea. Pelerinajul Comemorativ al Fericitului Ieremia se încheie cu datele sale stabilite, dar continuă încă. Cererile care vin din partea altor Parohii pentru a avea Prezența Osemintelor Fericitului Ieremia cred că pot fi primite și realizate în acest An 2018, în care continuăm să amintim cei 10 ani de la Întoarcerea sa în Patrie.
Rodul acestui eveniment rămâne în „Grupul de Rugăciune Fericitul Ieremia”, dorindu-mi ca de la Onești să se răspândească în Parohiile prin care a trecut și prin alte comunități sau la fiecare cinstitor în parte.
Vă prezint, dragi Prieteni și Cinstitori ai Fericitului Ieremia Grupul de Rugăciune Fericitul Ieremia:

GRUPUL DE RUGĂCIUNE „FERICITUL IEREMIA” (GRFI)

Grupul de Rugăciune „Fericitul Ieremia” se naște la Onești în a 10-a Aniversare a întoarcerii sale în Patrie.
Inițiativa a fost luată, având în vedere „Școala de Rugăciune” pe care fratele Ieremia a instituit-o printre Confrații conventului său, pentru a retrăi în țara și în poporul nostru prezența și spiritualitatea Fericitului Ieremia.
Obiectivul Grupului este doar acela de a se ruga, a se ruga la Ieremia și cu Ieremia, pentru a avea în el un călăuzitor în drumul nostru de creștini și, prin mărturia sa de viață trăită, să ne conformăm propria viață la voința lui Dumnezeu și a Bisericii, pentru a fi buni Creștini în lumea de astăzi, Creștini care trăiesc în simplitatea vieții lor de fiecare zi angajamentele asumate la Botez și cele care provin din propria condiție socială.
O rugăciune zilnică la Fericitul Ieremia și participarea la rugăciunea săptămânală de luni reprezintă semnul de apartenență al Grupului de Rugăciune.
Liturghia duminicală și Împărtășania Euharistică lunară sunt parte integrantă din acest drum. Însă slujirea umilă și caritativă în Biserică și pentru Frații bolnavi, săraci și nevoiași constituie specificul Grupului de Rugăciune, inspirat de viața și mărturia Fericitului, pe care orice membru al Grupului trebuie să se angajeze să o cunoască și să o aprofundeze.

Angajamentele membrilor Grupului de Rugăciune sunt:
• Rugăciune zilnică la Fericitul Ieremia;
• Participare la rugăciunea comunitară de luni;
• Liturghie duminicală și Împărtășanie lunară;
• Dacă se cere, colaborare cu Comunitatea Locală;
• Vizitarea mormântului Fericitului Ieremia din Onești.

Vrei să cunoști și să participi la
Grupul de Rugăciune „Fericitul Ieremia”?

Participă completând aceste date: Nume, Prenume, Oraș, Adresă…
Trimiteți aceste date prin Poștă: Strada Belvedere, Nr. 7, ONESTI – 601091 (BC);
Fax: 0234 315039; E-mail: rectorsanctuar@yahoo.it

Pr. Ubaldo Oliviero,
Promotor al devoțiunii
Fericitului Ieremia

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.