Campus de vară

Campus de vară

Fundația „Madre Colomba” a Surorilor Benedictine și Asociația „Frații Minori Capucini” din Sighetu Marmației organizează în perioada 20 iunie-31 iulie (serii săptămânale) pentru copiii din Sighet și din împrejurimi (în special pentru cei instituționalizați) un campus de vară în diverse locații (surori, Centrul de zi „Micul Prinț”, Parohiile greco-catolice din Piatra și Giulești, diverse case de tip familial din structura asistențială statală).

Sufletul acestei activități vor fi însăși copiii (peste 120 în prima serie), animați de către voluntarii din grupul „Speranța”, organizat pe lângă Oratoriul „Sf. Francisc” al Fraților Minori Capucini, dar și de diverși animatori externi, cum ar fi: postnovicii capucini din Scandiano-Italia, studenții teologi capucini de la Roman, un grup de voluntari italieni organizați de către Secretariatul pentru misiuni al provinciei capucine din Emilia-Romagna, Italia.

Printre temele propuse copiilor la diverse ateliere se găsesc: lucrul manual (lucrări în lemn, pictură pe sticlă, origami, artizanat, etc.) curs de chitară, de limbi străine (italiană, engleză), dans, teatru, jocuri de socializare, cineforum, diverse excursii în aer liber (ziua de vineri, dacă timpul o permite, este rezervată excursiilor).

Programul începe în fiecare dimineață la 9.30 cu o rugăciune și o scurtă meditație, urmat la ora 12 de prânz și de o scurtă pauză, activitățile continuând între orele 15-17. Ziua se încheie cu Sf. Liturghie, la ora 18.30.

Urându-le micuților beneficiari „vacanță plăcută și folositoare trupește și sufletește”, ne dorim ca acest tip de activități sociale să ia o cât mai mare amploare.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.