Voluntariatul sărbătorit la Sighet

Sighetenii au sărbătorit voluntariatul

Sub deviza „I Care – Îmi pasă”, pe o vreme splendidă, duminică, 5 iunie, la ora 15.00, în parcul „Grădina Morii” s-a dat startul ultimei faze a „Zilei voluntariatului” la Sighet: peste 4 ore de muzică, dans, scenete teatrale, toate pregătite în cea mai mare parte de înșiși destinatarii acestei acțiuni promovate de Frații Minori Capucini și de asociațiile de voluntari sigheteni dar și italieni ce li s-au alăturat în această frumoasă inițiativă în favoarea copiilor și tinerilor instituționalizați din localitate.

În zilele precedente, începând cu 1 iunie, s-au desfășurat diverse manifestări în diferite locații din oraș, cum ar fi Centrul „Micul prinț” sau „Centrul maternal”, iar sâmbătă, 4 iunie, micuții „voluntari” de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 au împărțit fluturași pe străzile orașului, căutând să popularizeze evenimentul de a doua zi printre sigheteni. Au reușit cu brio, căci a doua zi aleile parcului erau pline de lumea venită să-i aplaude pe cei ce s-au pregătit cu stăruință timp de mai multe săptămâni pentru a le oferi sighetenilor un spectacol de calitate.

De asemenea, au fost amenajate standuri de unde doritorii au putut achiziționa obiecte lucrate de tinerii instituționalizați din oraș, iar copiii au putut să se bucure și de jocuri organizate pentru ei, ca și de posibilitatea de a-și dărui „o față nouă” la atelierul de „facepainting”. Sumele colectate la diversele standuri au fost destinate acoperirii parțiale a costururilor de operație pentru două fetițe sighetene, Pal Eszter Reghina (6 ani) și Frasin Georgiana Mirela (8 ani), care suferă de Tetrapareză spastică și sunt programate pentru operație în luna noiembrie 2011.

Evenimentul a fost mediatizat și de posturile locale „Radio Sighet”, „Sighet on-line” și „TV Sighet”, dar și de siturile web www.ercis.rowww.bru.ro și www.ofmcapucini.ro , cărora le mulțumim și pe această cale.

Frații capucini, împreună cu Surorile benedictine ale Maicii Colomba, asistați de către grupurile de voluntari români și italieni, organizează în perioada vacanței diverse campusuri estive atât pentru copii instituționalizați, cât și pentru ceilalți copii din oraș și din localitățile învecinate.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.